Gündem

Yüz yüze eğitim bitiyor mu?

Pandemi sürecini kısıtlamalarla yaşamaya devam ederken, vaka sayılarının düşüşe geçmesiyle 1 Mart’ta yeni normalleşme dönemine girmiştik. Yeni dönemde öğrenciler de kademeli olarak okullarına dönüp, yüz yüze eğitime başladılar.

Yüz yüze eğitim bitiyor mu?
25-03-2021 21:43
25-03-2021 21:52
Son günlerde vaka sayılarının tekrar yükselmeye başlaması, akıllarda “Kısıtlamalar geri getirilir mi?” sorusunu uyandırdı. En çok merak edilen ise yüz yüze eğitimin sekteye uğrayıp uğramayacağı.

Gaziantep Özel Deva Okulları Genel Müdürü Cengiz Kekeç, en önemli şeyin sağlık olduğunu, online da olsa yüz yüze de olsa eğitimde en iyiyi yapmaya çalıştıklarını ifade etti. Mega Haber’e konuşan Kekeç, çocukların anaokulundan liseye kadar hâlâ gelişim çağında oldukları için online eğitim sürecinde almaları gereken eğitimden geride kaldıklarını belirtti. 

Bu süreç içinde en önemli şeyin çocukların sağlığı ve mutluluğu olduğunun altını çizen Kekeç, bu dönemin yüz yüze eğitimle kapatılacağını düşündüğünü söyledi. 

“Biz çocukları olabildiğince teknolojiden uzak tutmaya çalışırken, maalesef tam bir teknoloji bağımlısı oldular.” diyerek, çocuklara bol bol kitap okumalarını önerdi.

Özel Deva Okulları Genel Müdürü Cengiz Kekeç, konuşmasına şöyle devam etti:

“Çocukların kendini eğitmesi diye bir olay yoktur. Eğitim her ne kadar anne karnında başlasa da çocukların asıl eğitim alacağı yer okullardır. Çocuğun okula gelmesi zaruri bir ihtiyaç. Çocuk okula gelecek, sabah erken uyanmayı öğrenecek, aynaya bakmayı öğrenecek; okula geldiğinde öğretmenine, müdürüne ‘günaydın’ demeyi bilecek yani o disiplini alarak eğitimini tamamlayacak. 

Belki arkadaşıyla şakalaşacak, belki yeri gelince tartışacak. Bunların bile, öğrenci farkında olmadan onu geliştirdiğini düşünüyorum. Onun için okulları eğitimde zorunlu görüyorum. Okullar olmadan bu iş olmaz. 

Online eğitim devam ederse, çocukların süreci en güzel şekilde tamamlamaları için bol bol kitap okumalarını tavsiye ediyorum. Şu anki LGS ve YKS için özellikle zaruri bir ihtiyaç oldu. Önceden ALES’te gerçekten çok uzun paragraflı sorular oluyordu. Yaklaşık 2011 yılından beri üniversite sınavlarında çok uzun Türkçe paragraf soruları geliyor. Çok uzun matematik soruları, belki fen soruları gelebiliyor. Artık çocuk hangi sınava girerse girsin, illaki o çocuğun bilgisi ve becerisinin yanında kitap okuma alışkanlığını ölçen sınavlar yapılıyor. 

Düşünürsek, online eğitim bu anlamda bir fırsat. Birçok velimiz de belki iş gereği evde olmak zorunda kaldı. Maalesef okuma alışkanlığı düşük olan bir milletiz. Aslında okumak için güzel bir fırsat. Çok daha eskiye gidilirse büyükannelerden, büyükbabalardan saat 20:00 - 21:00’de elektriğin olmadığı dönemleri dinledik. O dönemlerde farklı oyunlar, masallar, hikâyeler var. Bunlar gündeme getirilebilir. 

Biz bu anlamda da ayrı bir çalışma yaptık. Hem öğrencilere hem velilere online masal saatleri koyduk. Tüm Gaziantep’in, tüm Türkiye’nin, tüm Dünya’nın yapması gereken bir şey bu. ‘Biraz sosyal medyadan kopmak, aile bağını güçlendirmek adına aslında pandeminin artıları da oldu.’ diyebilirim.”

Haber: Başak AKAY
 
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR