Gündem

Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit Gaziantep’te

Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, "Yargı Mensuplarına Yönelik Eğitim Çalıştayına katılmak amacıyla Gaziantep’e geldi.

Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit Gaziantep’te
14-10-2017 16:03
Cirit, Türkiye-Avrupa Birliği (AB) iş birliğiyle, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Yunanistan-Danimarka Konsorsiyumu ile ortaklaşa yürütülen "Telif Haklarına Dayalı ve Kreatif Endüstrilerin Teşvik Edilmesi ve Türkiye Telif Hakları Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi" kapsamında düzenlenen "Yargı Mensuplarına Yönelik Eğitim Çalıştayına katılmak amacıyla Gaziantep’e geldi. Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akarca, Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Yılmaz Akçil ve beraberindeki heyet, Gaziantep Adliyesini ziyaret etti. Cirit ve beraberindeki heyeti, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcısı Musa Çatal, Adalet Komisyonu Başkanı Emsal Sergen, Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Yusuf Kaya, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Yüksel Navdar, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yalçın, Cumhuriyet Başsavcı Vekilleri Sami Çete, Cenk Akın Aksakal ve Fatih Adıgüzel ağırladı.

Adliyede görev yapan hakim ve savcılarla bir araya gelen Cirit, "15 Temmuz 2016 tarihli hain darbe girişiminin ülkemize uğratmış olduğu zafiyet, hukuk sisteminde de kendisini göstermektedir. Ancak biz daha fazla çalışarak, çalışmalarımızı daha fazla yoğunlaştırarak bu sarsıntının altından kalkacağımızı umuyoruz. Bu nedenle sürekli her türlü toplantıya, eğitim seminerlerine katılmak istiyoruz" diye konuştu. 

Daha iyi bir yargı sistemine ulaşabilmek için her türlü çaba ve gayreti gösterdiklerini de vurgulayan Cirit, "Ülkemize ve milletimize yargı camiası olarak ne derece hizmet edebilirsek o derece kendimizi bahtiyar hissedeceğiz. İnsanlar ancak iyi işleyen hukuk güvenliği sisteminde kendilerini mutlu ve huzurlu hissedebilirler. Yargı camiasının yaptığı iş son derece önemli bir iştir. Ülkemiz, öz sermayesi yeterli olmadığı için ancak yabancı sermayeyle kalkınmasını sağlayabilmektedir. Bunun için de yabancı sermayenin öncelikle gelip baktığı husus, ülkede işleyen iyi bir hukuk sistemi olup olmadığıyla ilgilidir" dedi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akarca da iyi işleyen yargı sisteminin iyi eğitilmiş hukukçular vasıtasıyla gerçekleşebileceğini savundu. Yakın dönemde çok ciddi bir şekilde darbe girişimiyle karşı karşıya kalındığını ve bu nedenle meslekten ihraçların olduğunu anımsatan Akarca, "Yargı mensuplarının neredeyse yarısının 4 yıl ve altı kıdeme sahip oldukları göz önüne alındığında, söz konusu eğitimlerin önemi daha iyi anlaşılmaktadır" ifadelerini kaydetti. 

Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Yılmaz Akçil de her yıl yaklaşık 5 bin yargı mensubuna yönelik eğitimler düzenlediklerini, bunun her geçen yıl artacağını vurguladı.

Gaziantep’te görev yapan hakim ve savcılarla bir araya gelinen toplantılarda Yargıtay, Bölge Adliye Mahkemesi ve adli yargı, ilk derece mahkemelerinin işleyişi sorunları ve çözümü konuşuldu.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR