Ekonomi

TÜMSİAD Genel Başkanı Doğan: Büyüme rakamları ümit vadetmektedir

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği Genel Başkanı Yaşar Doğan, yüzde 7 olarak açıklanana büyüme rakamına ilişkin, "ümit vaat ediyor" yorumunda bulundu.

TÜMSİAD Genel Başkanı Doğan: Büyüme rakamları ümit vadetmektedir
31-05-2021 17:46
Ä°stanbul

Tüm Sanayici ve Ä°ÅŸadamları DerneÄŸi (TÃœMSÄ°AD) Genel BaÅŸkanı YaÅŸar DoÄŸan, “Özellikle geçen yılın üçüncü çeyreÄŸi ile baÅŸlayarak pozitif olarak devam eden büyüme rakamları ümit vadetmektedir.” ifadelerini kullandı.

Türkiye ekonomisi, yılın ilk çeyreğinde yüzde 7 büyüdüTürkiye beklentileri aşan ilk çeyrek büyümesiyle OECD ülkeleri arasında zirvede yer aldıTicaret Bakanı Muş: İhracatımız, büyümenin lokomotifi olmaya devam ediyorTOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: Yüzde 7 büyüme memnuniyet vericiEkonomistler: İlk çeyrekteki güçlü seyir büyüme çıtasını yükseltti

Doğan, yaptığı yazılı açıklamada, yılın ilk çeyreğine ilişkin büyüme rakamlarını değerlendirdi.

DoÄŸan, “Ãœlkemizin 2021 yılı 1. çeyreÄŸindeki büyüme oranının yüzde 7 olarak gerçekleÅŸmiÅŸ olmasını 2019 yılındaki dalgalanmalar ve pandemi kaynaklı etkiler sonrası ekonomimizin toparlanma sürecini istikrarlı bir ÅŸekilde devam ettirdiÄŸini göstermesi açısından önemli görüyorum.” açıklamasını yaptı.

Devletin aldığı tedbirlerle iÅŸ dünyasının salgının zararlarından minimum seviyede etkilenmesini hedeflediÄŸini anımsatan DoÄŸan, “Bu hedefe yönelik olarak, özellikle geçen yılın üçüncü çeyreÄŸi ile baÅŸlayarak pozitif olarak devam eden büyüme rakamları ümit vadetmektedir.” yorumunda bulundu.

YaÅŸar ​​​​​​​DoÄŸan, uzun vadeli ortalamanın üzerindeki büyümenin, iÅŸ dünyasının her ÅŸart altında faaliyetlerini devam ettirme azmini ve Türkiye ekonomisinin direncini göstermesi açısından da önem arz ettiÄŸini belirterek, "Ãœlkemizin üreterek önümüzdeki süreçte de ekonomik büyümesini devam ettireceÄŸine inanıyorum.” ifadesini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKÄ°P EDÄ°N
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR