Teknoloji

Teknoloji üssü MEXT'e 5G altyapısı

Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası'nın (MESS), sanayi şirketlerinin dijital dönüşümünü sağlamak ve Türkiye'yi küresel rekabette güçlendirmek hedefiyle kurduğu teknoloji merkezinde Vodafone teknolojisini tercih ettiği açıklandı.

Teknoloji üssü MEXT'e 5G altyapısı
25-12-2020 19:56

Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası,Sanayi 4.0'ın Türkiye'de gelişmesine katkıda bulunacak ve sanayi şirketlerinin dijital dönüşümünü sağlayacak bütün hizmetleri tek çatı altında sunacağı MEXT'de Vodafone teknolojisini tercih etti. 5G'ye giden yolda geleceğe hazır şebeke altyapısıyla hizmet veren operatörün, 4 yıllık yoğun ve kapsamlı bir çalışma sonucunda hayata geçirilen ve Türkiye'nin 5G teknolojisiyle entegre ilk dijital fabrikalardan birini bünyesinde bulunduran MEXT'in kurduğu test şebekesi ile 5G sağlayıcısı olduğu açıklandı.

Verilen bilgiye göre, dünyanın en büyük, en ileri, en kapsamlı dijital dönüşüm ve yetkinlik gelişim merkezlerinden biri olan MEXT, sanayi şirketlerinde verimi yükselterek milli gelirin ve istihdamın artmasına katkı sağlayacak. İstanbul Ataşehir'de 10 bin metrekare üzerinde kurulan dijital dönüşüm ve yetkinlik gelişim merkezi, dünyada ve Türkiye'de 20'den fazla ilk uygulama ve teknolojiyi içeriyor, 100'den fazla üretim senaryosu sunuyor. Merkezdeki dijital fabrikada gerçek üretim de yapılıyor. Dijital fabrikanın, gerçek üretim tesislerinde kullanılan kontrol sistemiyle entegre edilmiş, dünyadaki ilk sanal demir-çelik tesislerinden birine sahip olduğunu bildirildi. Merkezde kurulan 5G test şebekesi, düşük gecikme süresi ve yüksek hız avantajıyla öne çıkıyor. Şebekeyle yakın gelecekte bina içindeki kamera, robot kol ve otomatik yönlendirmeli araçların 5G aracılığıyla yönetilmesi ve görüntü aktarımı yapılması mümkün olacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR