Gündem

TBMM'de Mitat Enç rüzgarı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in katkısıyla AK Parti Gaziantep Milletvekilleri TBMM'de tüm milletvekillerini, Gaziantep'in müstesna fikir adamlarından Mitat Enç'in eserleriyle buluşturdu.

TBMM'de Mitat Enç rüzgarı
11-12-2020 01:36

AK Parti Gaziantep milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ali Şahin, yaptığı paylaşımda, “AKParti Gaziantep Milletvekilleri olarak Fatma Şahin hanımın katkılarıyla TBMM'de bulunan tüm milletvekillerimizi şehrimizin müstesna fikir adamlarından Mitat Enç'in eserleriyle buluşturduk.” dedi.

 

Mitat Enç kimdir?


Doç. Dr. Mitat Enç 1909 yılında Gaziantep'te doğmuştur. İlköğrenimini burada tamamladıktan sonra İstanbul Erkek Lisesine yazılarak burada liseyi bitirmiştir. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazanmış birinci sınıfın ders yılı sonunda bir göz hastalığına yakalanmıştır.

Bu süreçte öğrenimine ara vererek İstanbul'da ve Viyana'da tedavi olmak için çareler aramaya başlamıştır. Bu hastalığına çare bulamayınca Viyana Üniversitesinde özel eğitim almaya başlamıştır. Aldığı bursla ile Harvard Üniversitesi Eğitim Fakültesinde eğitim almıştır.

Kaydını Columbia Üniversitesine alarak burada lisans ve yüksek lisansını tamamlamıştır. Ülkeye dönen Mitat Enç Gazi Eğitim Enstitüsü Pedagoji Bölümünde Marazi Ruhiyet dersini okutmuştur. 

Programa eklenen Özel Eğitim ve Ruh sağlığı alanında dersler vermiştir. 1950 yılında Anakara Körler Okulunu ve Gazi Enstitüsü Özel Eğitim bölümünü kurmuştur.

Görme engellerinin eğitimleri ve sivil halkı bu konuda harekete geçirmek için Altınokta Körler Eğitim ve Kalkındırma Derneğini kurmuştur.

İstanbul ve Gaziantep şubelerinin kuruluşunu yaptıktan sonra Bakanlar Kurulu ile dergi kamu statüsüne kavuşturmuştur.

1980 yılında Türk Eğitim Vakfı'nın Eğitim Bilimi ödülünü kazanmıştır. Mitat Enç meslek yaşamı boyunca oldukça büyük işlere imza atmış çeşitli gazete ve dergilerde makalelerini yayınlamıştır.

 


ResimResimResimResim

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR