Gündem

Suriyeli doktorlar Gaziantep'te virüs aşısı oldu

Sağlık Bakanlığının başlattığı kampanya ışığında, Sağlık Bakanlığına bağlı sağlık merkezlerinde çalışan bir dizi Suriyeli hekime Covid-19 aşısı yapıldı.

Suriyeli doktorlar Gaziantep'te virüs aşısı oldu
20-01-2021 19:46
20-01-2021 20:32
Aşının ilk dozu, başta hastalarla doğrudan temas halinde olan sağlık personeli olmak üzere, Gaziantep'teki Suriye Tıbbi Derneği Başkanı Dr. Mustafa Lölük ve Dr. Mausa Aljunid'e uygulandı.



Dr. Mustafa Lölük, T.C Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan kampanya ışığında bugün Gaziantep ilindeki Arsen Aslan Hastanesi'nde koronavirüs aşısının ilk dozunu aldıklarını doğruladı.

Dr. Lölük, aşıyı nasıl yaptırdıklarını, Koronavirüs aşısının ilk dozunu alma tarihini almak için T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan bağlantı üzerinden randevu aldıklarını ve kendilerine randevu verildikten sonra Gaziantep'teki Ersin Aslan Hastanesini ziyaret ettiklerini ve aşıyı zamanında olduklarını anlattı. 



“Aşının alınması, Corona virüsün yayılmasını önlemek için birinci derecede etik, ikinci derecede insani eylemdir.” diyerek, doktorlar olarak bu küresel salgınla mücadelede ilk sıralarda yer aldıklarını ve birçok Suriyeli doktorun bu virüs sonucu hayatını kaybettiğini sözlerine ekledi.

Antep Doktorları Derneği Başkanı Dr. Mustafa Lölük, tüm vatandaşları aşıyı yaptırmak için randevu almaya çağırdı:

"Suriyeli kardeşlerimizin bu aşının sağlığı konusunda herhangi bir sorusu olmamalı; çünkü çoğu Türk yetkiliye aynı aşı uygulandı ve bu nedenle virüsün bulaşmasını önlemek ve ailelerimize ve sevdiklerimize ulaştırmak için Türkiye'deki tüm Suriyeli kardeşlerimize bu aşıyı almalarını tavsiye ediyorum."
 
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR