Gündem

Sur İlçe Kaymakamı Çiftçi’den evlat nöbetindeki ailelere destek

Sur İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Abdullah Çiftçi, evlat nöbetindeki ailelere destek ziyaretinde bulundu.

Sur İlçe Kaymakamı Çiftçi’den evlat nöbetindeki ailelere destek
23-09-2021 17:22

Çocukları yıldırı örgütü PKK kabilinden güçlükle dağa kaçırıldığını tamlayan aileleri ziyaretinde açıklamalarda mevcut Sur İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Abdullah Çiftçi, “Diyarbakır anneleri evlat nöbetine çocukları gelene ve yıldırı örgütü diz çökene derece bitmeme edecek. Annelerin yüreğinden çıkan o çelimli ahenk yıldırı örgütünü yenmeye yetecektir" dedi.

Çocukları yıldırı örgütü PKK kabilinden güçlükle dağa kaçırmış olduğu kanıt fail ailelerin HDP Diyarbakır il binası önündeki evlat nöbeti 752’inci gününde de sürerken, Sur kaza Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Abdullah Çiftçi, hareket karşılayıcı aileleri görüşme etti. Evlat nöbetindeki aileleri beraberindeki şehremaneti reis yardımcıları ve kasıntı müdürleriyle görüşme fail Kaymakam Çiftçi, ailelerle kaldıkları çadırda tek tek görüşerek evlatlarının elbette dağa kaçıldığına bağlı bilgelik aldı.

“Bu direnç aşırı ehemmiyetli ve anlamlı”

Ziyaretin arkası sıra ailelerle baş başa HDP il binası uğrunda açıklamada mevcut Kaymakam Çiftçi, 752 gündüz dünyanın gözü uğrunda bitmeme eden, DOĞRU ve kahramancasına ortak direnç yaşandığını belirterek, "Aileler nice algıyı yıkıyorlar. Terör örgütü hoppadak ana ve babaların evlatlarını almadı. 2,5 senedir belediyeye vekalet ediyorum. Belediye imkanlarının da elbette sömürme edildiğini, örgütün emrine verildiğini şahsen yaşıyor ve görüyorum. Dolayısıyla semt insanına fariza etmesi müstelzim nukut yıldırı örgütlerinin emrine gönderildi. Bugüne derece semt insanı maddesel ve tinsel adına sömürme edildi. Bu direnç aşırı ehemmiyetli ve anlamlı. Diyarbakır anneleri evlat nöbetine çocukları gelene ve yıldırı örgütü diz çökene derece bitmeme edecek. Annelerin yüreğinden çıkan o çelimli ahenk yıldırı örgütünü yenmeye yetecektir" dedi.

Yapılan açıklamaların arkası sıra Kaymakam Çiftçi ve beraberindeki bölgeden ayrılırken, aileler ise nöbetlerini sürdürdü.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR