Gündem

Şimşek: Yüzde 25 kira zammı sınırı devam etmeyecek

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, katıldığı canlı yayında kira artışlarına yüzde 25 zam sınırının devam etmeyeceğini açıkladı. "Kira artışlarına 25 yasasının devam etmesinin bir mantığı olmadığını, büyük ihtimalle devam etmeyeceğini düşünüyorum. Piyasada fiyatlara müdahale edilmemeli." diyen Şimşek, "Genel olarak az müdahale gerekli. Sadece arzı arttıracak teşvikler ile piyasaya müdahale edebiliriz." diye konuştu.

Şimşek: Yüzde 25 kira zammı sınırı devam etmeyecek
21-05-2024 10:02
21-05-2024 10:05
GAZİANTEP
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, katıldığı televizyon programında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Şimşek, kira artışlarındaki yüzde 25 sınırının devam etmeyeceğini açıklayarak, "Piyasada fiyatlara müdahale edilmemeli. Genel olarak az müdahale gerekli. Sadece arzı arttıracak teşvikler ile piyasaya müdahale edebiliriz." diye konuştu.
Öte yandan Şimşek, vergi artışlarıyla ilgili “Çok uluslu şirketler için asgari kurumlar vergisi getireceğiz. Aynı zamanda bütün kurumlar için asgari bir kurumlar vergisi üzerinde çalışıyoruz.” dedi.
Ayrıca Şimşek, artan döviz kuruna ilişkin "Şu anda biz piyasadan döviz almasak lira belki 30'un altına düşerdi. Lirada ciddi bir değer kaybı için sebep yok. Biz rezerv biriktiriyoruz, rezerv pozisyonumuzu güçlendirmemiz lazım." ifadelerini kullandı.
Şimşek'in açıklamaları şu şekilde:
Kira artışlarına 25 yasasının devam etmesinin bir mantığı olmadığını, büyük ihtimalle devam etmeyeceğini düşünüyorum. Piyasada fiyatlara müdahale edilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Genel olarak az müdahale gerekli. Sadece arzı arttıracak teşvikler ile piyasaya müdahale edebiliriz.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR