Gündem

SARI SÜRPRİZİ

Ak Parti’de Gaziantep il başkanlığı ile ilgili belirsizlik sürüyor.

SARI SÜRPRİZİ
22-01-2018 13:25
Ak Parti’de Gaziantep il başkanlığı ile ilgili belirsizlik sürüyor. Genel merkezin Gaziantep ile ilgili kararını hala vermemesi dikkat çekerken, sürpriz bir isim de gündeme geldi. 3 dönem milletvekilliği yapan Mehmet Sarı’nın parti içindeki çekişmeleri sona erdirmek için "AĞABEY" olarak il başkanlığına getirilmesi gündemde...

 

Şahinbey ve Şehitkamil ilçe kongrelerini yaparak, tüm ilçe kongrelerini tamamlayan Ak Parti, Gaziantep’te il kongresini yapmanın hazırlığını yapıyor. Şubat ayının sonu veya Mart ayının başında yapılması planlanan kongre öncesi belirsizlik ise devam ediyor.

 

GENEL MERKEZ KARARSIZ

Kongreler sürecinin başlamasıyla birlikte, Ak Parti kulislerinde Gaziantep il başkanlığıyla ilgili kararın verildiği iddia edilmişti. Mevcut Başkan Eyüp Özkeçeci’nin devam edeceği konuşulsa da, genel merkezin açıkladığı devam edecek il başkanları arasında Gaziantep bir türlü yer almadı. Bir çok büyükşehirde il başkanlarının durumu belli olmasına rağmen, Gaziantep ile ilgili kararın verilmemesi, genel merkezin kararsızlığı olarak algılandı. 

 

GÜNDEMDE ÇOK İSİM VAR

Şahinbey ve Şehitkamil ilçe kongrelerinin üzerinden 15 gün geçerken, genel merkez Gaziantep’te Eyüp Özkeçeci’nin devam edeceğini hala açıklamadı.  İki ilçe başkanının belirlenmesinde Eyüp Özkeçeci’nin görüşlerinin dikkate alınmaması ve Şahinbey ilçe kongresinde yaşananlar, Özkeçeci’nin şansını azaltıyor. Genel merkezin Özkeçeci ile ilgili kararsızlığı, il başkanlığı planı yapan kişilerin şansını daha da artırdı. Parti kulislerinde konuşulan Menderes Karaduman, Hakan Aslansoy,  İrfan Çelikaslan ve Hayri Kamalı gibi isimlerin durumu da henüz net değil.

 

AĞABEY FORMÜLÜ

Gaziantep’in durumununun henüz netlik kazanmaması, yeni isimleri de gündeme getirdi. Edinilen bilgiye göre, son olarak güçlü bir isim gündeme geldi. Ak Parti’de 3 dönem milletvekilliği yapan Mehmet Sarı’nın il Başkan’ı olabileceği konuşuluyor. Hem teşkilattan gelmesi, hem Ankara’da uzun süre görev yapması nedeniyle, Mehmet Sarı’nın "Ağabey" olarak il başkanlığına getirilebileceği iddia ediliyor.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR