Dünya

SANKO TEKSTİL İŞLETMELERİ PENTEX FUARINDA

SANKO Holding’in amiral gemisi Sanko Tekstil İşletmeleri, 5’inci Penye, Tekstil ve Teknolojileri Fuarında (PENTEX) stant açtı.

SANKO TEKSTİL İŞLETMELERİ PENTEX FUARINDA
18-02-2016 12:26
Ortadoğu Fuar Merkezinde, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) destekleriyle, Akort Fuarcılık tarafından düzenlenen fuarın açılışına, Gaziantep Vali Vekili Uğur Aladağ, Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, TOBB Tekstil Sanayi Meclisi Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Başkanı Hüseyin Öztürk, Güneydoğu Anadolu Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Başkanı Sami Konukoğlu ve Penye Konfeksiyon ve İmalat Hazır Giyim Derneği Başkanı Mehmet Haskaya katıldı.
Gaziantep, Adana, Aksaray, Batman, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Hatay, İstanbul, Kahramanmaraş, Kayseri, Konya, Malatya ve Mersin’den 250 firmanın stant açtığı fuarda, penye ve konfeksiyon ürünleri, kumaş, dikiş, katlama, paketleme, temizleme, kalite kontrol ve metraj ölçüm makineleri, konfeksiyon yan sanayi ve aksesuarları, etiketleme ve desen baskı sistemleri, ütü makina ve presleri, depolama ve askı sistemleri gibi ürün ve hizmetler, hedef kitle ile buluşturuluyor. Sanko Tekstil, 21 Şubat’a kadar açık kalacak fuarda, ileri teknoloji ile kurulan işletmelerinde üretilen ürünlerini sergileyecek.
SANKO TEKSTİL
Sanko Tekstil işletmelerine ulaşan pamuklar 112 yıllık tecrübe, üstün kalite anlayışı ve modern teknolojiyle ipliğe dönüşüyor. Üretim kapasitesi ve ürün çeşitliliğiyle alanında lider olan Sanko Tekstil, bu özellikleriyle Türkiye’nin en büyük, dünyanın da sayılı iplik üreticileri arasında yer alıyor. Örmede, 400’e yakın makinesi ile Türkiye’deki en büyük üretim kapasitesine sahip olan Sanko Tekstil, dokumada kalitesi ve yıllık 250 milyon metre denim üretim kapasitesi ile açık ara dünyanın en büyük üretim tesislerine sahiptir. Sanko Havlu tesisleri ise yılda 5.000 ton havlu - bornoz üretim kapasitesi ile sektörün önemli aktörlerinden birisidir. SANKO Holding’in temeli 1904 yılında 7 dokuma tezgahı ile atıldı. Dördüncü ve beşinci kuşağın işbaşında olduğu SANKO’da yaklaşık 14 bin kişi istihdam ediliyor. Tekstil, enerji, çimento, ambalaj, tarım ve iş makinaları, bilişim, finans, sağlık, eğitim, AVM ve gayrimenkul olmak üzere 11 sektörde faaliyet gösteriliyor.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR