Gündem

Şahinbey Ziraat Odası Başkanı Ali Çolak: "Çiftçilere destek paketi bekliyoruz"

Şahinbey Ziraat Odası Başkanı Ali Çolak, Mega Haber’e yaptığı açıklamada pandemide esnafa sağlanan desteğin kendilerine de yapılmasını beklediklerini söyleyerek, Cumhurbaşkanı’na seslendi.

Şahinbey Ziraat Odası Başkanı Ali Çolak:
27-05-2021 19:18
27-05-2021 19:31
Başkan Çolak, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür ederek başladığı konuşmasında şunları söyledi:

Şahinbey Belediyesi’nin çiftçilerimize sağladığı desteği hiçbir zaman inkâr edemeyiz. Şahsım ve çiftçilerim adına Şahinbey Belediye Başkanımıza, ekibine ve çalışanlarına teşekkür ediyorum. Çiftçilerimize küçümsenmeyecek şekilde destek olmuşlardır. 

4 yıldan beri çiftçilerimizin ne ihtiyacı varsa %50 hibeli olarak arpa, buğday ve kırmızı mercimek tohumunu; gübreyi tüm çiftçilerimize yetecek şekilde destek sağlamışlardır. Arı besleyene arı, hayvan besleyene %50 hibeli hayvan yemi, ahırı olup da hayvan almaya gücü olmayan küçük işletmelerimize de küçükbaş ve büyükbaş olmak üzere hayvan dağıtımı yaptılar.



BAKANLIĞIN DESTEK OLMASI LAZIM”

Bu konuda örnek bir ilçe olduklarının altını çizen Başkan Çolak, Türkiye’nin gözünün şu an Şahinbey’in üzerinde olduğunu ve “Sizin Belediye Başkanınız nasıl destek oluyor, ne yapıyorsunuz, nasıl birlik içerisinde çalışıyorsunuz?” diye kendisini arayanların olduğunu belirtti. 

Belediye Başkanı’nın, çiftçileri ayakta tutmaya çalıştığını ancak bu desteği Bakanlıktan beklediklerini ifade etti. Başkan Çolak, “Bakanlığın destek olması lâzım. Türkiye’nin tarımını ve hayvan üretimini Şahinbey karşılayamaz. Bakanlık Türkiye çiftçilerine genel anlamda ciddi destekler sağlarsa, girdi maliyetlerini düşürecek şekilde destekler sağlarsa biz üretmekten gerçekten mutlu oluruz. Biz üretmek için hazırız. Devletimizin desteğini arkamızda hissetmek istiyoruz.” diye konuştu.

ÇİFTÇİYE SAĞLANAN DESTEKLER

Başkan Çolak, çiftçiye yapılan destekler hakkında şu bilgileri vererek, desteklerin artırılması gerektiğine dikkat çekti:

“Mazot ve gübre desteği olarak çiftçilerimize dekar başına ortalama 30-35 lira arasında bir destek sağlanıyor. Aslında bize söylenen %50 ama devlet %25’ini karşılayabiliyor; çünkü hesaplar yanlış yapılmış. Bu desteği devlet bir yıl sonra veriyor. Çiftçi parasını harcıyor, borçlanıyor; devletten almış olduğu destek, borçlanmış olduğu borcun faizine yetmiyor. Bu desteklerin artırılması gerekmektedir.

ÇİFTÇİLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Başkan Çolak, “Pandemi döneminde canları pahasına da olsa bir gün tarlasından geri kalmayarak, bir gün üretimi aksatmayarak, daha fazla sorumluluk alarak üretime devam ettiler. Sokağa çıkma yasaklarında kimse gıdanın haricinde alışveriş yapmaya kalkışmadı; çünkü yaşayabilmesi için gıda olması lâzım. Çiftçiler de bunun bilincinde olarak, tarlasından ayrılmadı.” diyerek, çiftçilere teşekkür etti.

“CUMHURBAŞKANIMIZDAN ÇİFTÇİLERİMİZİN DE SESİNİ DUYMASINI İSTİYORUZ”

Şahinbey Ziraat Odası Başkanı Ali Çolak, şu sözlerle Cumhurbaşkanı’ndan destek istedi:

"Esnafın işi kırıldı diye Cumhurbaşkanımız esnafa destek paketi açıkladı. Kahveciye, bakkala, berbere; bütün esnafa en azından can suyu olarak bir destek paketi açıkladı. Burada çiftçilerin suçu, günahı nedir? Çiftçiler bunun daha fazlasını hak etmişlerdir. Biz onu da beklerdik ama çiftçilerimiz ayrı tutuldu. 

Biz Cumhurbaşkanımızdan, çiftçilerimizin de sesini duymasını istiyoruz. Pandemiden dolayı bir destek paketi açıklayarak, çiftçileri mutlu etmelerini bekleriz.”

Haber: Başak AKAY
 
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR