Siyaset

Şahin: Anlatmaktan Yorulduk, Çözüm İstiyoruz

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiseri (BMMYK) Antonio Guterres, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’i ziyaret etti.

Şahin: Anlatmaktan Yorulduk, Çözüm İstiyoruz
21-06-2015 18:07
Şahin, ziyarette, her hafta yaklaşık 5 heyet ağırladıklarını ve onlara Suriyelilerin yaşadığı sorunları anlattıklarını söyledi.

Heyetlerin Türkiye’nin Suriyeliler için yaptıkları konusunda başarılı olduğunu dile getirdiğini ifade eden Şahin, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Ortak proje üretelim noktasında şu ana kadar elle tutulur hiçbirşey gelmedi. Hem hükümetimizin hem de yerel imkanlarımızla halkımızın verdiği güçle beş yıldan beri büyük bir gayret gösteriyoruz. Ama bu sorun yalnızca Türkiye’nin sorunu değil. Bütün dünyanın, bütün insanlığın, bütün insanlık vicdanının sorunu. Bu konuda özellikle sizin gibi liderlerin çok daha güçlü çözüm odaklı süreci yönetmesi gerekiyor. Ve artık hakikaten de halkımızda Suriyeli mültecilerde biz yöneticilerde anlatmaktan yorulduk, çözüm istiyoruz. Net elle dokunulur projeler istiyoruz.”

7 Haziran’da Türkiye’nin kritik bir seçim süreci atlattığını belirten Şahin, bu süreçte iç muhalefetin seçmeni yanlış yönlendirdiğini gördüklerini aktardı.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR