Dünya

Rusya'nın Ukrayna işgali 18. gününde: Kiev: Rusya ile uzlaşma yakın

Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı işgal 18. gününe girdi. Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı Mihail Podolyak, Moskova ve Kiev’in müzakerelerde uzlaşmaya yaklaştığını söyledi.

Rusya'nın Ukrayna işgali 18. gününde: Kiev: Rusya ile uzlaşma yakın
13-03-2022 15:46

Ukrayna ile Rusya arasında 2014 yılında başlayan gerginlik, bugün itibariyle işgale dönüşmüş durumda. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 20 Şubat'ta yaptığı açıklamada, ayrılıkçı Donetsk ve Luhansk bölgelerini tanıma kararı almıştı. Modern Ukrayna'nın Rusya'nın desteğiyle kurulduğunu iddia eden Putin, Ukrayna'nın doğusundaki Donbass bölgesinin Rus toprakları olduğunu öne sürmüştü.

Putin'in talimatıyla başlatılan işgal, 18'inci gününe girdi. Kiev başta olmak üzere, ülkenin pek çok noktasındaki çatışma ve bombardımanlar yaşandı. Rus kuvvetleri sahada istediği hızda ilerleyemezken, Batı dünyasından Moskova'yı hedef alan yaptırımlar her geçen gün daha da ağırlaşıyor.

İŞTE RUS İŞGALİNDE DAKİKA DAKİKA YAŞANANLAR

ZELENSKİY'DEN GÜNCEL DURUM İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

14:45 Zelenskiy, sosyal medyadan yeni bir video paylaştı.

Rusya ilke olan savaşın 18 gündür devam ettiğini belirten Zelenskiy, Rusların binlerce araç, uçak, helikopter ve insanını kaybettiğini söyledi.

Zelenskiy, Ukrayna halkının teslim olmadığını ve sonuna kadar mücadele edeceğini vurguladı.

MARİUPOL'DE TAHLİYE

Mariupol'de tahliyeleri gerçekleştirebildiklerini aktaran Ukrayna Devlet Başkanı, "İşgalcilere karşı elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz." dedi.

KAZANACAĞIZ MESAJI

Kiliselerin bile bombalandığını, insani koridorların engellendiğini ifade eden Zelenskiy, şunları kaydetti:

"Moskova'da bizi duyabiliyorlar mı bilmiyoruz; bunu ileride göreceğiz. Ama biz sesimizi çıkarmaya çalışıyoruz ve yüzde yüz kazanacağız. Yaşasın Ukrayna."