Dünya

Pakistan, BM Güvenlik Konseyinden Keşmirli çocukların korunmasını talep etti

Pakistan'ın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Munir Akram, BM Güvenlik Konseyine çatışma bölgelerindeki ve özellikle Cammu Keşmir'deki çocukların korunması için bir an önce önlem alınması çağrısında bulundu.

Pakistan, BM Güvenlik Konseyinden Keşmirli çocukların korunmasını talep etti
30-06-2021 14:06
Ä°slamabad

Pakistan’ın BirleÅŸmiÅŸ Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Munir Akram, BM Güvenlik Konseyine çatışma bölgelerindeki ve özellikle Cammu KeÅŸmir’deki çocukların korunması için bir an önce önlem alınması çaÄŸrısında bulundu.

Yerel basındaki haberlere göre, yazılı olarak yaptığı çağrısında Akram, Hindistan güvenlik güçlerinin kasıtlı olarak çocukları havalı tabanca ile hedef aldığına dikkati çekti.

Akram, sahte çatışmalar ve arama operasyonlarında aralarında kadın ve çocukların da bulunduÄŸu 300’ün üzerinde masum KeÅŸmirlinin hayatını kaybettiÄŸine iÅŸaret ederek BM Güvenlik Konseyine çatışma bölgelerindeki ve özellikle Cammu KeÅŸmir’deki çocukların korunması için bir an önce önlem alınması çaÄŸrısı yaptı.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, dün "Çocuklar ve Silahlı Çatışma" baÅŸlıklı BM raporunda, Cammu KeÅŸmir’deki insan hakları ihlalleriyle ilgili endiÅŸelerini vurgulayarak Hint hükümetinden çocuklara karşı havalı tabanca kullanılmasını durdurmasını talep etmiÅŸti.

Pakistan DışiÅŸleri Bakanlığının Twitter hesabından yapılan açıklamada da BM raporundan memnuniyet duyulduÄŸu belirtilmiÅŸ ve Guterres’in, KeÅŸmir’de Hindistan’ın iÅŸlediÄŸi insan hakları ihlallerinin belgelenmesine yönelik çabaları takdir edilmiÅŸti.​​​​​​​

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKÄ°P EDÄ°N
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR