Gündem

Okul öncesi eğitim hedefinde %70’e gelindi

Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, katıldığı okul açılışında Mega Haber’e yaptığı açıklamada okul öncesi eğitimin önemine dikkat çekti.

Okul öncesi eğitim hedefinde %70’e gelindi
21-04-2021 19:45
Müdür Tepe, Gaziantep’in kurtuluşunun 100. yılı vesilesiyle hayata geçirilen “100. Yılda 100 Hayırsever” projesi kapsamında açılışı yapılan Bülbülzade Yüksel Bayram Anaokulu’nun, okul öncesi eğitimde belirlenen hedefin %70’lik dilimde açılan okullardan biri olduğunu ifade etti.

“100 hayırsever 100 eser buluşmalarından bir tanesini yaşıyoruz. Hayırseverimiz Bayteks’in maliki Hasan Gürkan Bayram’ın, anneleri Merhume Yüksel Bayram Hanımefendi adına yaptırdığı 8 derslikli bir anaokulunu gazişehrimize kazandırmış olacağız.” sözleriyle hayırsever Hasan Gürkan Bayram’a teşekkür eden Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, şöyle devam etti:

“Okul öncesi gerçekten çok önemli bir alan. Çocukların okula başlarken eğitimdeki ilk adımı. Onun da ötesinde bilim çalışmaları gösteriyor ki 0-6 yaş aralığındaki çocukların eğitimde almış oldukları rol çok önemli. Zihinsel, duyusal ve bilişsel gelişimin %70’i bu yaş aralığında gerçekleşiyor. Bu da okul öncesi eğitimin ne kadar önemli olduğunu gösteriyor.

Biz de Gaziantep’te bir hedef ortaya koyduk. Sayın Vali’mizle yaptığımız istişarelerde, ‘Okul öncesi 1 gün zorunlu olacak ama biz bugünden bütün çocuklarımızı okul öncesi eğitime tabi tutacağımız bir alan oluşturalım. Okul öncesi kurumlarına ağırlık verelim. Eğitimde %100’e ulaşalım ki yarın okul öncesi eğitim zorunlu olduğu vakit herhangi bir sıkıntı yaşamadan, her şey normal gibi eğitim-öğretime devam edelim.’ diye bir hedef ortaya koyduk.

Bugün de bu güzel günlerden bir tanesini yaşıyoruz. Hayırseverimize çok teşekkür ediyoruz.” 

Haber: Başak AKAY
 
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR