Gündem

Meteoroloji tarih vererek uyardı:Gaziantep dahil 10 ilde sıcaklık 40 dereceyi aşacak!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ne göre illerde bugünkü hava durumu tahmini belli oldu. Sıcak hava dalgasıyla boğuşan Avrupa'da binlerce kişi hayatını kaybederken, uzmanlar Türkiye için yüksek hava sıcaklıkları etkisini sürdürmeye devam edecek uyarısı yaptı. Ege ve Akdeniz'deki sıcak hava dalgası iç ve doğu kesimlerde de etkili olacak. MGM'nin raporlarına göre 10 ilde sıcaklık 40 dereceyi aşacak. İşte illere göre 5 günlük hava durumu tahmini...

Meteoroloji tarih vererek uyardı:Gaziantep dahil 10 ilde sıcaklık 40 dereceyi aşacak!
27-07-2022 11:03
27-07-2022 11:06
GAZİANTEP
Hava durumu, özellikle işe ve okula giden vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Avrupa'da birçok ülke mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcak hava dalgası ve orman yangınları devam ederken Türkiye'nin bazı bölgeleri için de yüksek sıcaklık uyarısı yapıldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumu tahminlerini, yaşanması olası yüksek sıcaklık ve orman yangınlarını bildirerek vatandaşlara uyarılarda bulunuyor.
GÜNEYDOĞU'DA SICAKLIKLAR 6 DERECE ARTACAK
Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde, bugünden itibaren hava sıcaklığının, mevsim normallerinin 4 ila 6 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor.
Raporda günün en yüksek hava sıcaklığının Şanlıurfa'da 40-43 ve Diyarbakır'da 40-42 Gaziantep'te Perşembe - 40°C Cuma - 41°C dereceler civarında olması bekleniyor.
Mevsim normalleri üzerindeki sıcak havalar nedeniyle öğle saatlerinde (11 ile 16 saatleri arasında) başta yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşların, sıcak çarpmasına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği kaydedildi.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR