Kültür

Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşı'nı yuvarlak hikayesi beyazperdede seyirciyle buluşacak

Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşı'nı değirmi hikayesinin anlatıldığı, çekimleri İstanbul, Ankara, Eskişehir, Kastamonu ve Konya'da meydana getirilen "Akif" filmi sinemaseverlerin zevkine sunulacak.

Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşı'nı yuvarlak hikayesi beyazperdede seyirciyle buluşacak
23-09-2021 12:03
İstanbul

Türkiye'deki sinema solanlarında bu hafta 6'sı yerel 10 film gösterime girecek.

Senaryosu Mehmet Akif Ersoy'un ailesinin verdiği muvafakatname ve Sebilürreşad dergisinin katkısıyla oluşturulan, çekimleri İstanbul, Ankara, Eskişehir, Kastamonu ve Konya'da meydana getirilen "Akif" filmi seyirciyle buluşacak.

Yapımcılığını HT Yapım'ın üstlendiği, direktör koltuğunda Sadullah Şentürk'ün oturmuş olduğu filmin aktör kadrosunda Yavuz Bingöl, Murat Han, Fikret Kuşkan, Mine Çayıroğlu, Hazım Körmükçü, Erkan Bektaş ve Ruhi Sarı kabilinden adlar arazi alıyor.

Filmde, lafları Mehmet Akif Ersoy'a ilgili bulunan ve 12 Mart 1921'de Birinci Büyük Millet Meclisi kabilinden Türkiye'nin ulusal marşı şekilde benimseme edilen "İstiklal Marşı"nın yazılış öyküsü Akif'in hayatından dökme kesitlerle anlatılıyor.

"Gölgeler İçinde"

Erdem Tepegöz'ün yönettiği ve Numan Acar, Vedat Erincin, Ahmet Melih Yılmaz ile Emrullah Çakay'ın oynadığı "Gölgeler İçinde" filmi bilgelik anahtar meraklılarının merakını çekmeye aday.

Yönetmenin Gürcistan'da indinde alkan zehir nahiyesinde 5 haftada çekmiş olduğu serbest bilgelik anahtar filmi, distopik indinde dünyaya kuşkulu bakışlarla yaklaşıyor.

Zamansız ve mekansız indinde hikayeyi sinemaseverlerle buluşturan yapım, barbar indinde teknolojiyle yönetilen indinde üretimevi bölgesinde, buyruklara ve kameraların izlemesine sorumluluk eğerek kul kabilinden etkin işçileri ele alıyor.


"Gölgeler İçinde"

"Louvre Müzesi'nde Bir Gece: Leonardo da Vinci"

Leonardo Da Vinci Sergisi'nin hususi rehberli turunun beyazperdede gösterilmek düşüncesince çekilmiş olduğu dokümanter de bu hafta gösterime girecek yapımlar arasında.

"Louvre Müzesi'nde Bir Gece: Leonardo Da Vinci", sinemaseverlere isimli sanlı ressamın eserlerini yakından aramak düşüncesince okazyon sunuyor.

Leonardo'nun indinde ressam şekilde kariyerinin ve resmi öbür disiplinlerin dair yerleştirmesinin gösterildiği filmin çekimlerinde, işporta küratörleri kabilinden meydana getirilen açıklayıcı ve ayrıntılı yorumlar bulunuyor.

"İyi Olan Kazansın"

Tim Hill'in yönettiği "İyi Olan Kazansın" isimli film, eşini kaybettikten sonradan kızının evine taşınan Ed ile evlerinin düzeninin değişmesinden hoşlanmayan torunu Peter arasındaki çekişmeyi anlatıyor.

Komedi ve eş türlerinin indinde araya geldiği filmimizde Robert De Niro, Uma Thurman, Christopher Walken, Oakes Fegley ve Jane Seymour gösteriş alıyor.

"Korku Kapanı: Başlangıç"

Mike P. Nelson'un yönettiği ve Charlotte Vega, Adain Bradley, Bill Sage ile Emma Dumant'un oynadığı "Korku Kapanı: Başlangıç" da bu hafta gösterime girecek filmler arasında.

En asliye insancasına korkuları su yüzüne çıkaran, Resident Evil'ın yapımcıları ve serinin geçmiş filminin senaristinin iş birliğiyle seyirciyle buluşan bulut filmi, New Yorklu 6 DOĞRU arkadaşın Batı Virginia dağlarına akilane ilerleyiş gezisi yaptığında, bilincinde yapılmaksızın The Foundation şekilde aşina yabani indinde anlayış kabilinden ele geçirilmesini husus alıyor.

"Darlin"

Pollyanna McIntosh'un yönettiği ve Cooper Andrews, Kristina Arntz, Mackenzie Bateman ile Bryant Batt'ın oynadığı "Darlin'" gösterime girecek indinde öbür bulut filmi.

Vahşi indinde ruhun gölgesindeki gailesiz indinde kadının esrarlı öyküsünü alkan perdeye yansıtan film, indinde Katolik Hastanesinde otama gören Darlin'in rehabilite için, indinde psikopos ve baş başa çalışmış olduğu rahibeleri kabilinden yönetilen indinde bakımevine götürülmesini ve buradaki sırları alkan perdeye taşıyor.

"Fecr"

Yönetmenliğini Rotin Engin Tutuş'un meydana getirdiği yerel bulut filmi "Fecr"in aktörleri ortada Sahra Erbaykent, Yağmur Bağlan, Hüseyin Yaşar, Müslüm Tutuş ve Cennet Şevran kabilinden adlar arazi alıyor.

Filmde hasbelkader rastladıkları indinde dinlenme kampı durumunda antika hadisat canlı indinde ailenin, esrarlı köyde hâlâ ilkin karşılaşmadıkları insanlarla huzur karşıya kalmalarını ve çözmeye çalışmış oldukları gizemi anlatıyor.

"Me Nokta Ali"

Bu hafta gösterime girecek indinde öbür yerel film bulunan "Me Nokta Ali", kişi müdürlüğü mensubunun adını kusur yazmasıyla ayrımlı yerine munsap Me Nokta Ali'nin öyküsünü beyazperdeye aktarıyor.

Yönetmenliğini Engin Akyıldırım'ın üstlendiği fars filmimizde İlkin Oğuzhan Çakır, Merve Sevi, Hacı Ali Konuk, Ayhan Taş ve Orçun Kaptan kabilinden adlar bulunuyor.

"Kolej Rüyası: Lise Günlükleri"

Yönetmen koltuğunda Can Sarcan'ın oturmuş olduğu "Kolej Rüyası: Lise Günlükleri" isimli yerel fars filmimizde fenomenlerin maceraları ve ortaöğretim yaşamına dönüşleri husus ediliyor.

"Bir Nefes Daha"

Nisan Dağ'ın ikinci etraflıca metraj filmi "Bir Nefes Daha", İstanbul'un indinde mahallesinde birinde canlı gailesiz indinde rapçinin, musiki hayallerine koşarken indinde taraftan da bağımlılığa huzur verdiği mücadelesi anlatıyor.

Filmin aktörleri ortada Oktay Çubuk, Hayal Köseoğlu, Ushan Çakır, Eren Çiğdem ve Ayris Alptekin arazi alıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR