Dünya

Litvanya Devlet Başkanı Gitanas Nauseda: 2Bir devlet terörü yaşandı'

Yunanistan'dan, Litvanya'ya giden yolcu uçağının Minsk'e indirilip Belaruslu bir muhalif gazetecinin gözaltına alınmasından sonra yaşanan gerilim üzerine açıklama yapan Litvanya Devlet Başkanı Gitanas Nauseda, “Güpegündüz bir devlet terörü yaşandı” diyerek ağır bir şek

Litvanya Devlet Başkanı Gitanas Nauseda: 2Bir devlet terörü yaşandı'
24-05-2021 11:46

Yunanistan'dan Litvanya'ya giden Ryanair'e ait yolcu uçağı, Belarus'un başkenti Minsk'e zorla indirilerek, Belaruslu muhalif gazeteci Raman Pratasevich gözaltına alındı. Gece saatlerine doğru uçakta yapılan aramalardan sonra uçak tekrar Litvanya'nın başkenti Vilnius'a yönlendirirken Litvanya Devlet Başkanı Gitanas Nauseda uçağı havaalanında karşıladı.

Belarus'un uçağı MİG-29 savaş uçağıyla Minsk'teki havaalanına indirmesini eleştiren Litvanya Devlet Başkanı Nauseda, Belarus'a sert bir şekilde tepki göstererek, “Güpegündüz bir devlet terörü yaşandı” dedi. Litvanya makamlarından yapılan resmi açıklamada ise uçağın Minsk'e indirilmesiyle ilgili soruşturma başlatıldığı ve uçak yolcularının ifadesinin alınmasının yanı sıra uçakta teknik incelemelerde bulunulacağı belirtildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR