Aşı bulunduğu düşüncesince rahatsızlığı bol geçirdiğini kail Bektaş, “Hiçbir telkih yüzdelik 100 esirgeme sağlamaz. Fakat telkih kazanmak rahatsızlığı ağırbaşlı atlamanın, hastaneye kaldırılmanın ve ayrıca ölümün önüne geçebilir. Bunun düşüncesince behemehâl telkih olunmalıdır. Ben üç düze telkih olduğum düşüncesince enflüanza denli virüsü denli bol atlatıyorum, dü düze telkih bulunan eşim az buçuk hâlâ ağırbaşlı geçiriyor ve hastanede otama altında, birlikte düze telkih bulunan oğlum ise hastalığa hâlâ ağırbaşlı yakalandı, müvellidülhumuza tedavisine varana derece rahatsızlandı, ağırbaşlı biberli nöbetine girdi. Şuanda halleri iyi. Eğer telkih olmasaydı baş döndürücü hâlâ ağırbaşlı neticeler yaşayabilirdik. İki ki telkih olmuşuz ve behemehâl telkih olunmalıdır. Bizim familya düşüncesince birlikte dayanıklı oldu, telkih olmanın önemini öğrendik” dedi.
Hemşiresi bulunduğu Covid servisinde hem otama gören bununla beraber eşi ve çocuğuna hem hemşirelik işleyen Ayşegül Bektaş, “Biz işyerimizde yahut familya içinde korunabiliyoruz lakin yakınlarda korunamıyoruz. Mutlaka birlikte yerden virüs bulaşıyor lakin nerden bulunduğunu bilemiyoruz. Bu sebeple her insanın telkih olmasını salık mektubu ediyorum. Çevremizden birlikte yerden behemehâl bulaştığı düşüncesince kılıç kendimizi koruyamıyoruz lakin telkih bizi koruyor. Ben birlikte yılı hayli süredir Covid servisinde hemşirelik yapıyorum üç düze aşımı oldum. Bu telkih yardımıyla kendimi korudum lakin ailemi koruyamadı. Şuan ego bol enflüanza denli atlatıyorum lakin dü düze ve birlikte düze telkih bulunan eşim ve oğlum otama altında. Ben de onlara hem refakatçilik yapıyorum bununla beraber hemşirelik yapıyorum. Dışardan değme çeşitli bulaşıya huzur behemehâl telkih olunmalıdır“ niteleyerek konuştu.
Aşı olabilmekte geç kalmışlığın pişmanlığını yaşadıklarını tamlayan hemşire Ayşegül Bektaş'ın otama altında mevcut eşi ve oğlu ise birlikte ve dü düze telkih olmanın bile faydalarını gördüklerini tabir ederek, behemehâl telkih olunmasını salık mektubu ettiler.
Ahmet Bilge