Gündem

Köksan’dan Sosyal tesiste “Mevlana” modeli

Başkan Şahin; “ Allah Asım abilerin sayısını artırsın.”

Köksan’dan Sosyal tesiste “Mevlana” modeli
07-11-2020 17:09
’"

’Resim"

 

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile hayırsever KÖKSAN A.Ş. Sahibi Asım Kökoğlu ve oğlu Murat Kökoğlu tarafından Mevlana mahallesine yaptırılacak olan Sosyal tesisin temel atma töreni gerçekleştirildi.

 

Gaziantep Valisi Davut Gül ile Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile AK Parti Gaziantep milletvekili Müslüm Yüksel, MHP Gaziantep milletvekili Muhittin Taşdoğan, Şehitkamil Kaymakamı Ömer Kalaylı, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’nun katıldığı temel atma törenine, iş ve siyaset camiasından birçok isim katıldı.

 

Başkan Şahin; “Allah Asım (Kökoğlu) abilerin sayısını artırsın.”

 

Temel atma töreninde konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Mevlana Sosyal tesisi yaptıran aile için, “Allah Asım başkanların ve Asım abilerin sayısını artırsın dedi.

 

 

’Resim"

“Asım Kökoğlu abi ne kadar heyecanlıysa bizde o kadar heyecanlıyız” diyerek sözlerine devam eden Şahin, “Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz deniyor, bizim ne dediğimizin çok önemi yok. Burda mahallelinin ne dediği çok önemli. Mahalle çok kıymetli Hz. Mevlana’dan ismini alıyor. Bizim için o kadar çok öğreticiki,  “Ne olursan ol yine de gel” diyor. O kadar güzel ders verici sözleri varki, “Hoşgörüde akarsu gibi ol.” Burada özellikle “Tevazuda toprak gibi ol” diyor. “Cömertlikte deniz gibi ol” diyor. “Merhamette ve sevgide Güneş gibi ol” diyor. “Hataları örtmede gece gibi ol” diyor. “Ne olursan ol göründüğün gibi ol” diyor. “Kendin ol” diyor. O kadar önemliki, aslında bunu yerine getirsek dünya cennet olacak. Onun için Sayın Cumhurbaşkanımızla 19. yıl önce yola çıktığımızda hiçbirşey eskisi gibi olmayacak dedik. “Önce insan” dedik. “İnsanı yaşatki devlet yaşasın” dedik. Hangi insanı yaşatacağız. Eşrefi mahlukat olarak Doğan her insanı. Dili, dini, mezhebi, cinsiyeti neyse herkes birinci sınıf vatandaş olacak dedik. 19 yıl önceyi hatırlayın herşey yasak. Çocuğuna Kürtçe işim koymak yasak, Kürtçe şarkı dinlemek yasak.Halay çekmek yasak.  Çok çabuk unutuyoruz. Unutmamız lazım.19 yıl önce 3 Y diye yola çıktık. Yasakları kaldıracağız.Yoksulluğu önleyeceğiz, yolsuzluğu önleyeceğiz dedik. Hamd olsun bugün geldiğimiz noktada alnımız ak başımız dik işlerimize bakıyoruzdiye konuştu.

 

Başkan Şahin, şöyle devam etti; “Sayın valimizin liderliğinde Ankara’da elimiz çık güçlü. Cumhur ittifakıyla elimiz daha güçlü. Dün Gaziantepli̇ bir sanayicinin ta Çorlu’daki tesisini açmak için oradaydık. Bugün buradayız. Başımızda Adalet bakanımız var. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bu şehirdeki 2 milyona dair ne tapmak gerekiyorsa onu yapmaya çalışıyoruz. 2 milyon bize emanet. Canlar bize emanet, evlatlar bize emanet. Aileler bize emanet. Dolayısıyla bu emanet olanlara haklarını vermek için ne yapmak lazım! Karıncalar gibi çalışıp dev eserler yapmamız lazım.”

 

Asım Kökoğlu’na teşekkür ediyorum

 

Mevlana Sosyal tesisini yaptıran Asım Kökoğlu ve oğlu Murat Kökoplu’na teşekkür eden Başkan Şahin , “Tam bu noktada Asım abiye(Kökoğlu) çok teşekkür ediyorum. Bir taraftan sanayici. Stratejik yatırımlar yapıyor. İthalatın önüne geçiyor. Çıkardığı ürünler bugün cari açığı önleyen ürünler. Bunu yapıyor istihdam üretiyor, aş, iş, ekmek üretiyor. Öbür taraftanda bizim medeniyetimiz diyor ya, “veren el olmak.” Veren el olmak o kadar kıymetliki, “komşusu aç yatan bizden değildir” diyor. Dolayısıyla bu medeniyetin kodlarının gereğini yapıyor.”

 

’Resim"

Başkan Şahin; Ahmet Ziylan ile ilgili bilinmeyeni anlattı

 

Hayırsever Ahmet Ziylan ile ilgşlş örnekler vererek sözlerine devam eden Balkan Şahin; Ahmet Ziylan abide yaptı, Nur içinde yatsın. Yarın hiçbirimiz burada olmayacağız. Ama her imkan birer imtihandır. “İman varsa imkanda vardır” anlayışı ile gidiyoruz. Arkanda ve yaşamında ne bıraktın kardeşim  demek için çabalıyor. Bizde şahidiz. Ahmet Ziylan abiyede şahittik. Allah sayılarını artırsın. Ahmet Ziylan Valimize, Rahmetli olmadan 20gün önce kendi kendine gelip meslek Okulu yapalım diye protokol imzaladı.

Bakın bugün yok. Ona kalacak olan sadak-i cariyede bu. Mallarınız evlatlarınız sizi ancak mezarın başına götürür diyor. Mezarın içerisine girdiğiniz zaman bu yaptıklarınız kalıyor. Yaşarken yaptıklarınız kalıyor.Bu sınavdan geçmemiz lazım” dedi.

 

Bizim sınavımızda makam ile

 

“Bizimde sınavımız makamla sınav” diyen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin; “Bizimde makamımızın hakkını vermemiz için Mevlana Mahallesinin bütün vatandaşlarının duasına talibiz. Nasıl belediyecilik anlayışı, baş mimarımız Cumhurbaşkanımız. Bunlar imkan meselesi. Ak Parti olmazsa bunları yapamayız. Dolayısıyla partimiz Cumhurbaşkanımız liderliğinde yoluna devam ederken, doğumdan ölüme. Doğmadan önce eğer diyoruzki evlatsızlık büyük bir sınav, tüp benek desteğiyle yardımcı oluyoruz. Hamile kalıyor şu anda Gaziantep sütle herkesin evine süt gönderiyoruz. Uzmanlarımız dedilerki prematüre çocuklar çok doğuyor! Ne yapalım? Süt dağıtalım. Gaziantep süt ile bugün her hamilenin evine birer bardak süt giriyor. Ondan sonra bebek doğuyor, “hoş geldin minik hemşerim” ile evine giriyoruz. Bebek büyümeye başlıyor mahalle kreşleriyle, okul öncesi eğitimle aynımdesteği vererek mahalle kreşleri açıyoruz. Çocuk kütüphaneleri açıyoruz.Bu milli eğitim bakanının işi, valimiz ile milli eğitim müdürümüz bunu yapsın demiyoruz. En son güvenli okul sertifika proğramını aldık. 1157 okulun 6 milyon TL’lik içerideki Dezenfektan, makinasından ne gerekiyorsa yaptık. Sayın valimin katkısı büyük ona Kocaman bir alkış istiyorum. Bu Türkiye’de örnek oldu” diye konuştu.

 

Mevlana sosyal tesisi Türkiye’de örnek olacak

 

Mevlana Sosyal tesisi temel atma töreninde tesisi ile ilgili bilgi veren Balkan Şahin, sözlerini şöyle tamamladı; “Geliyoruz temelini attığımız bu tesiste kadın kendini yetiştirecek, bir gence ne lazım,dijital kütüphaneler açıyoruz. Spor tesisleri yapıyoruz. Kadın ve çocuklar huzurluysa eve huzur geliyor. Herşey güçlü aile ile başlıyor.Mevlana sosyal tesisi güçlü ailenin gücünü devam ettirmek için her türlü desteği vermek için yapıldı.Gaziantep’te Mevlana sosyal tesisi modelini gri bölgede çoğaltmak istiyoruz. Fikir babası Sayın Valim. Okulu, Gasmek’i, spor tesisleri ile yaklaşık 20 dönümlük bir alanı kamulaştıracağız ve her yerde ihtiyaçlar giderilecek. Buda bir model. Buda bir Gaziantep modeli. Herkese teşekkür ediyorum. Allah Asım başkanların, Asım abilerin sayısını çoğaltsın diyorum.”

 

’Resim"

GÜL: MAHALLENİN LOKOMOTİFİ OLAN BİR MERKEZ ORTAYA ÇIKACAK

 

 

 

Gaziantep Valisi Davut Gül, Mevlana Mahallesi’nde daha öncesinde yapılan plansız yerleşimlerle sosyal donatı bakımından eksiklerin oluştuğunu söyleyerek, “Bunun yansıması olarak çocuklar, hanımlar yeterli yetiştirilememesi ve çeşitli olumsuz olaylar yaşanıyor. Büyükşehir önderliğinde hayırseverimiz katkı koyarak sorunları ortadan koyuyorlar. Mahallenin lokomotifi olan bir merkez ortaya çıkacak. Projesi planlaması ile çok güzel” dedi.

 

 

 

YÜKSEL: BÜYÜKŞEHİR HER ALANDA ÇALIŞMALARIYLA İNSANA DOKUNUYOR

 

 

 

Gaziantep AK Parti Milletvekili Müslüm Yüksel ise törenin hayırlar getirmesini dileyerek, “Her alanda insana dokunan, çalışmalarıyla bunu esas alarak devam ettiren Büyükşehir Belediyesi’nin açılışındayız. Bu eser için teşekkür ediyorum. Hayırseverlerin sayısını arttırsın. Gaziantep devlerin bütün desteklerin yanında hayırseverlerde ellerini taşın altına koyuyor” diye aktardı.

 

 

 

TAŞDOĞAN: GAZİANTEP HAYIRDA YARIŞIYOR

 

 

 

Önemli olanın dünyada eser bırakmak olduğunu vurgulayan MHP Gaziantep Milletvekili Muhittin Taşdoğan, “ Mal, mülk, makam, şöhret bugün var yarın yok. Bugün bu meydanda heyecanına hep beraber ortak olduğumuz Asım Kökoğlu tarafından bir eser bırakacak. Gaziantep hayırda yarışıyor. Dünya değişiyor, büyüyor. İhtiyaçlar ve gerekli olan şeyler bununla büyüyor. Sosyal hizmet alanları bu toplumsal hizmetin bir parçası” diye söyledi.

 

 

 

 

 

FADILOĞLU: BİR MESELE HEP BİRLİKTE ORTAK AKILLA ÇÖZÜLÜYOR

 

 

 

Başkan Fatma Şahin ile mahalle ziyareti sırasında gelen talepler doğrultusunda ne yapılabileceğini konuşup birlikte faaliyete geçme kararı aldıklarını anlatan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Gaziantep’te tesis yönünden de kim yapmış sıkıntısı da yok. Ortada bir mesele varsa hep birlikte ortak akılla karar alınıyor uygulamaya geçiliyor. Asım Bey bir hayırsever olarak ne zaman bir ihtiyaç olsa o işe koşan geri durmayan biri” dedi.

 

 

 

KÖKOĞLU: ASIL ZENGİLLİĞİN DÜNYADA ADIMIZI YAŞATACAK ARKAMIZDAN DUA ETTİRECEK İŞLER OLDUĞUNUN FARKINDAYIZ

 

 

 

Tesisin annesi ve babasının ismini taşıyacağı için mutlu ve heyecanlı olduğunu belirten KÖKSAN Plastik Yönetim Kurulu Başkanı Asım Kökoğlu şunları söyledi: “Böylesine önemli bir eser yaptırmak için bize vesile olan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e ayrıca teşekkür ediyorum. Havalimanı üzerinde Yeşilkent’te yapılan külliyenin yapımını da üstlendik. Kökoğlu ailesi olarak asıl zenginliğin bu dünyada adımızı yaşatacak, arkamızdan dualar ettirecek işlerden geçtiğinin farkındayız.”
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR