Gündem

KOÇ FEST GAZİANTEP ŞAMPİYONLARI BELLİ OLDU

Koç Fest’in beşinci durağı Gaziantep Üniversitesi’nde düzenlenen Bilardo Türkiye Şampiyonası ile Hokey Türkiye Şampiyonası’nın kazananları belli oldu. Türkiye Hokey Şampiyonası’nda Abant İzzet Baysal Üniversitesi kadın ve erkek hokey takımları oynadıkları tüm maçları kazanarak şampiyonluklarını ilan etti. Türkiye Bilardo Şampiyonası erkeklerde, Anadolu Üniversitesi sadece iki puan farkla Gaziantep Üniversitesi’ni geçip şampiyon olurken, kadınlarda ise ODTÜ şampiyonluk kupasını kaldırdı.

KOÇ FEST GAZİANTEP ŞAMPİYONLARI BELLİ OLDU
14-05-2015 18:42
Türkiye Koç Fest Üniversite Spor Oyunları’nın 2015 şampiyonları belli olmaya devam ediyor. Koç Holding’in düzenlediği Türkiye’nin en geniş katılımlı gençlik festivali Koç Fest’in beşinci durağı olan Gaziantep Üniversitesi, Hokey Türkiye Şampiyonası ile Bilardo Türkiye Şampiyonası’na ev sahipliği yaptı.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nden çifte şampiyonluk

Hokey’de Abant İzzet Baysal Üniversitesi kadın ve erkek hokey takımları büyük başarıya imza attı. Abant İzzet Baysal Üniversitesi Kadın Hokey Takımı çıktığı 5 maçın tamamını kazanarak Türkiye şampiyonu oldu. Gaziantep Üniversitesi ikincilik kupasına uzanırken Kırıkkale Üniversitesi ise üçüncü sırada yer aldı. Erkekler kategorisinde de Abant İzzet Baysal Üniversitesi sporcularından söz ettirdi. Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin erkek sporcuları tüm maçları kazanarak şampiyonluk kupasını kaldırdı. Erkeklerde Amasya Üniversitesi ikinci, ev sahibi Gaziantep Üniversitesi ise üçüncü oldu.

Bilardoda 2 puanla gelen şampiyonluk

Gaziantep’te sporseverler Türkiye Hokey Şampiyonası’nın yanı sıra Türkiye Bilardo Şampiyonası’nı da izleme fırsatı yakaladı. Erkek takımlar sıralamasında Anadolu Üniversitesi sadece 2 puan farkla şampiyonluk kupasına uzanırken 40 puanda kalan Doğu Akdeniz Üniversitesi ikinci, ODTÜ ise üçüncü oldu. Kadınlarda ise ODTÜ’lü sporcuların büyük başarısı dikkat çekti. Takımlar sıralamasında ODTÜ ilk sırada yer alırken, Hacettepe Üniversitesi ikinci, Yeditepe Üniversitesi ise topladığı puanlarla üçüncü oldu.

Bilardoda şampiyonlar yine geçit vermedi

Türkiye Bilardo Şampiyonası’nda bireysel müsabakalarda geçen yılın dereceye giren isimleri bu yıl da şampiyonluğa ulaştı. Bireysel Erkekler kategorisinde geçen yılın şampiyonu Doğu Akdeniz Üniversitesi öğrencisi Berk Mehmetçik tüm rakiplerini geride bıraktı. Anadolu Üniversitesi’nden Yasin Kaya ikinci, Yeditepe Üniversitesi’nden Burak Temel ise üçüncülük kürsüne çıktı. Kadınlarda da durum farklı değildi. Geçen yıl düzenlenen Bilardo Türkiye Şampiyonası’nda ikinci olan Yeditepe Üniversitesi öğrencisi İrem Öç, bu yıl birincilik kürsüsüne çıktı. ODTÜ’den Büşra Çeppioğlu ikinci, yine ODTÜ’den Dilara Doğan üçüncü sırada yer aldı.

Türkiye Koç Fest Üniversite Spor Oyunları, Gaziantep’in ardından Antalya’da devam etti. 5 bin sporcunun mücadelesine sahne olan büyük finaller Isparta’da gerçekleşiyor.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR