Siyaset

Kılıçdaroğlu: Suriyelileri göndereceğiz

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu gündemin öne çıkan başlıklarını partisinin grup toplantısında değerlendirdi. İktidar olmaları durumunda yapacakları icraatlara değinen Kemal Kılıçdaroğlu, Suriyeliler konusuna değindi.

Kılıçdaroğlu: Suriyelileri göndereceğiz
22-06-2021 18:32


Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Grup Toplantısı kapsamında bir konuşma gerçekleştiriyor. 

Gündeminde öne çıkan başlıklar yer alan Kemal Kılıçdaroğlu, Suriyeliler meselesine değindi. İktidar olmaları durumunda Suriyeliler için atılacak adımları açıklayan Kemal Kılıçdaroğlu, Suriyelilerin evlerine geri gönderileceğini açıkladı. 

SURİYELİLERİ GERİ GÖNDERECEĞİZ

CHP Lideri konuşmasında Gaziantep ziyaretinde kendisine iletilen sorunlara değinerek başladı. Gaziantep'te 500 bin Suriyeli olduğunu bazı rakamlara göre bu sayının 700 bine çıktığını ifade etti. Gaziantep'te Suriyelilerden bir sürü şikayet olduğunu ifade eden Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu vatandaşların özellikle kira artışı gibi konularda sorun yaşadıklarını ifade etti. 
Bazı kesimlerin Suriyelilerden bedava işçi noktasında memnun olduğunu da ifade eden CHP Lideri Kılıçdaroğlu, iktidar olmaları durumunda Suriyeliler konusunda izleyecekleri politikalara değindi. 

"Allah’ın izniyle iktidar olduğumuzda Suriyelileri Suriye’ye kardeşçe göndermek olacaktır. Suriye’de ve Ortadoğu’da barışı sağlayacağız. Sözümdür… Irkçılık yapmıyorum. Suriye'de, Ortadoğu'da barışı sağlayacağız. Onların evlerini yollarını, köprülerini, hastanelerini hepsini yapacağız. Avrupa Birliği finanse edecek."

Gaziantep ziyaretine dair açıklamalarına devam eden Kemal Kılıçdaroğlu, Gaziantepli belediye başkanlarıyla toplantılar yaptıklartını da söyledi. Şehir merkezini de gezdiğini ifade eden Kemal Kılıçdaroğlu en çok duyduğu cümlenin “Gelin ve bizi kurtarın” olduğunu söyledi. 

Kılıçdaroğlu sözlerine gelip Türkiye'yi aydınlığa çıkaracağız ifadelerini kullandı.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR