Gündem

Karantinayı ihlal etti, aile hekimine 'Doktorları boşuna dövmüyoruz' dedi

Karantinasında olması müstelzim Süleyman Hızmalı, derman yemeni isteğini reddeden doktorla tartışarak "Doktorları boşuna dövmüyoruz" dedi. Hızmalı gözaltına alındı.

Karantinayı ihlal etti, aile hekimine 'Doktorları boşuna dövmüyoruz' dedi
22-09-2021 00:06

Barutluk Mahallesi'ndeki Muradiye Aile Sağlığı Merkezi'ne, vakit 15.00 sıralarında revan Süleyman Hızmalı, aile hekimi Uzm. Dr. Mehtap Büyük Ateş'e kimliğini vererek, kızına deva yazmasını istedi.

Kimlik bilgilerini düzene giren Ateş, Hızmalı'nın kızının koronavirüse yakalandığını öğrenerek, "Sizin karantina altında olmanız gerekiyor, bu vaziyette deva yazamam. Lütfen hariç çıkın" dedi. 

'BEYAZ KOD' VERDÄ°

Süleyman Hızmalı'nın ısrarı zımnında hekim ile aralarında ağız dalaşı başladı. Bu tam Hızmalı, Dr. Ateş'e "Doktorları lüzumsuz dövmüyoruz" dedi. Bunun için Ateş, 'beyaz kod' verdi. Polis ekipleri ise endamsız müddette odaya geldi. Ateş'in şikayeti için gözaltına tahsil edilen Hızmalı, manşet merkezine götürüldü. Şikayetçi bulunan hekim Ateş de anlatım özgülemek kadar emniyete gitti. 

Uzm. Dr. Mehtap Büyük Ateş, aday şiddete uğradığını belirterek, "Karantinada olması müstelzim insana deva yazamayacağımı söyledim. Sözel şiddete uğradım, 'beyaz kod' verdim. Arkadaş da 'Doktorları anlamsız dövmüyoruz' dedi bana. Bana sözel hüküm uyguladı, 'Bu ilacı yazacaksın' sanarak zılgıt etti. Ben de 'beyaz kod' verdim" dedi. 

Süleyman Hızmalı ise kızının koronavirüse yakalandığını söyleyip, "Kızım bundan dolayı hariç çıkamıyor. 14 çağ de geçti; elhak ikiz aşılı olanlar hariç çıkabiliyormuş, dedim. O da 'Hayır sen ve senin aileni ortak elan buraya sokmam' dedi. Ben saldırmadım, aday ağız dalaşı oldu" sanarak konuştu. 

KAYNAK : DHA
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKÄ°P EDÄ°N
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR