Gündem

Kaplan ailesi geleceğe nefes oldu

Gaziantep'te Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve Kaplan Kardeşler Halı işbirliği ile 1000 fidan toprakla buluşturuldu. 'Yeşil Şehirler Huzurlu Nesiller'' Projesi'nin 7'nci etabı kapsamında Şehirgösteren Mahallesi'nde karaçam ağacı dikildi.

Kaplan ailesi geleceğe nefes oldu
05-01-2021 15:49
05-01-2021 16:00
Ağaç dikim etkinliğine Gaziantep Valisi Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, AK Parti İl Başkanı Mehmet Eyup Özkeçeci, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şehitkamil Kaymakamı Ömer Kalaylı, Dost Kardeşler Halı Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Kaplan, MHP İl Başkanı Cahit Çıkmaz, AK Parti Şehitkamil İlçe Başkanı Mehmet Yılmaz, GBC Başkanı Arif Kurt ve doğaseverler katıldı.



VALİ GÜL: HAYIRSEVERLER SAHİPLENMELİ

Gaziantep Valisi Davut Gül, ağaç dikim töreninde yaptığı konuşmada “Orman genel Müdürlüğü ağaçlandırmaya uygun bütün şehir dışındaki alanları ağaçlandıracak. Büyükşehir başta olmak üzere belediyelerimiz zamandan kazandıran büyük ağaçlar dikiyor. Hayırseverlerimizin sahiplenip yaptığı şey çözümün bir parçası olmaları ve katkı sağlamaları” dedi.



BAŞKAN ŞAHİN: YEŞİL ŞEHİRLER HUZURLU NESİLLER

Dikimlerde büyük ve aromatik ağaçlara, toprağın özelliğine ve iklime dikkat edildiğini belirten Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin “Sumak, nar başta olmak üzere bütün ağaçları ekiyor, genişletiyor ve şehri yeşile boyuyoruz. Pandemi sürecinde, yeşil toplumun psikolojisi üzerinde birer ilaç. Bu yaptığımız çok doğru bir iş ve Gaziantep Modeli. Aslında model birlikte iş yapma, kardeşlik modeli. Hayırseverlerimiz bir yandan makinalarını çalıştırıp istihdam üretiyor, ABD başta olmak üzere ihracat yapıyor, bir taraftan da okul yapıyor, ağaç dikip orman kuruyor. Pandemide maskeler bir sonuç. Bundan kurtulmak istiyorsak yeşil ekonomi diyoruz. Artık toprağı, suyu, havayı korumamız lazım. Bugünleri kurak geçiriyoruz. Düzbağ olmasaydı su sıkıntısı çekecektik. 2 yılda projeyi tamamladık. Su hayat ve rahmettir. Ekolojiyi bozmamamız lazım. Şehirler, ulaşım, sanayi kirletiyor. Çevre projelerini güçlendirerek bu kirliliği azaltıyor, bitaraftan da ‘Yeşil Şehirler Huzurlu Nesiller' diyoruz. Rabbim bu fidanları ormana dönüştürsün, şifasını göndersin” ifadelerini kullandı.



MİLLETVEKİLİ KOÇER: BU TÖRENLER ANLAMLI

AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, bu törenlerin anlamının büyük olduğunu ifade ederek şunları söyledi: “Ağaç dikiminde ilk Hitit Kapısı'ndaydım. Aradaki dikimlere katılamadım ama adıma ağaçlar dikildi. Şehrin etrafına dikilen ağaçlar önemli ama şehrin içerisine dikilen büyük ağaçlar dikmek, şehri yeşillendirmek açısından çok önemli. 25- 30 yıl önce biraz daha önem versek, parklara daha büyük ağaçlar dikmeye çalışsaydık şehrin görüntüsü hem yukardan hem aşağıdan çok farklı olurdu.”



BAŞKAN KAPLAN: HER TÜRLÜ GÖREVE HAZIRIZ

Dost Kardeşler Halı Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Kaplan ise Gaziantep'in çok değerli bir şehir olduğunu söyledi. Gaziantep'in sevgi, huzur dolu, her gelenin huzur bulduğu, ağaç, bulduğu, iş bulduğu bir şehir olduğunu ifade eden Kaplan, “Biz Kaplan Kardeşler ailesi olarak üretimde, ihracatta devam ettiğimiz gibi şehrin gelişmesinde ve ortak faydalarda elimizden geldiği kadar bize düşen her türlü göreve hazırız. Bu, çok önemli bir proje; çünkü şehir sadece sanayi ile büyümüyor.” dedi.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR