Dünya

İtalya Dışişleri Bakanı Di Maio: 'Çoğunluk bulamazsak sandığa sürükleniriz'

İtalya Dışişleri Bakanı Luigi Di Maio yaptığı açıklamada, hükümet ortaklarından Italia Viva (Iv) partisinin koalisyondan çekilmesine değinerek, “Çoğunluk bulamazsak sandığa sürükleniriz” dedi.

İtalya Dışişleri Bakanı Di Maio: 'Çoğunluk bulamazsak sandığa sürükleniriz'
25-01-2021 03:51
İtalya'da Giuseppe Conte başbakanlığındaki hükümet, koalisyon ortaklarından Italia Viva (Iv) partisinin çekilmesinin ardından Parlamento'nun her iki kanadında da güvenoyu için oylamaya gitmiş ve güvenoyunu almıştı. İtalya Dışişleri Bakanı Luigi Di Maio İtalyan devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, hükümet ortaklarından Italia Viva (Iv) partisinin koalisyondan çekilmesine değinerek, “Çoğunluk bulamazsak sandığa sürükleniriz” dedi.

Dışişleri Bakanı, “Ya önümüzdeki günlerde Parlamento'da kalıcı bir şekilde çoğunluğu sağlarız ya da sandığa gitmenin daha doğru olacağını söyleyen ilk ben olurum” ifadelerini kullandı. İtalya'da normal koşullarda seçime gitmenin sorun olmayacağını vurgulayan Di Maio, “Koşullar normal olsaydı sandığa her yıl gidebilirdik ama şu anda aşı, iyileştirme planları ve ekonominin toparlanması ile uğraşıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR