Gündem

İstanbul ve Gaziantep'te 10 kişi sahte içkiden zehirlenerek öldü

Sahte içki zehirlenmesi nedeniyle İstanbul ve Gaziantep'te iki günde 10 kişi hayatını kaybetti. İstanbul'da dün bir, bugün 6 kişi; Gaziantep'te ise 3 kişi sahte içkiden öldü.

İstanbul ve Gaziantep'te 10 kişi sahte içkiden zehirlenerek öldü
16-12-2021 00:27

İstanbul Esenyurt'ta dün bir kişinin sahte içkiden yaşamını yitirmesinin ardından bugün 6 kişi daha aynı nedenle hayatını kaybetti.

Alınan bilgiye göre, İstanbul'da dün yaşanan sahte içki kaynaklı ölümlerden sonra harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, çok sayıda adrese baskın düzenleyerek, yüklü miktarda sahte içki ve imalat malzemesine el koydu.

Esenyurt'ta sahte içkiden bugün de 3'ü yabancı uyruklu 6 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi. Dün sahte içkiden yaşamını yitiren Özbekistan uyruklu Jobborkul Rakhmonov'la birlikte Esenyurt'ta ölenlerin sayısı 7'ye yükselmiş oldu.

Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü, hastanelerde de sahte içki zehirlenmesinden dolayı tedavi görenler olduğu ve ölü sayısının artabileceği öğrenildi.

Bu arada, Avcılar'da da Yeşilkent Mahallesi'nde yaşayan İ.K sahte içkiden hayatını kaybetmiş, olaya ilişkin gözaltına alınan tekel bayisi sahibi tutuklanmıştı.

Polis ekiplerinin, yıl başı öncesinde sahte içkiye yönelik baskın ve operasyonları devam ediyor.

GAZİANTEP'TE 3 KİŞİ ÖLDÜ

Gaziantep'te de sahte içki nedeniyle 3 kişi hayatını kaybetti. 

Nizip Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, sahte içkiye bağlı 10 kişinin zehirlendiği belirtildi.

Zehirlenen vatandaşların Nizip ve Gaziantep'teki hastanelerde tedavi altına alındığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"13-15/12/2021 tarihleri arasında Nizip ilçemizde meydana gelen sahte alkole bağlı zehirlenme olayları kapsamında 10 vatandaşımızın zehirlendi. Vatandaşlarımız ilçemiz ve Gaziantep ilindeki hastanelerde tedavi altına alındıkları, 3 vatandaşımızın yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi, 7 vatandaşımızın ise hayati tehlikelerinin devam etmekte. Olay kapsamında Nizip Cumhuriyet Başsavcılığımızca başlatılan soruşturma kapsamında 14 adreste arama yapılmış 2 şüpheli tespit edilmiş ve gözaltına alınmıştır. İşlemleri tamamlanan şüphelilerden E.G tutuklanmıştır."

TEKİRDAĞ'DA 270 LİTRE SAHTE İÇKİ ELE GEÇİRİLDİ

Tekirdağ'ın Çorlu ve Süleymanpaşa ilçelerinde polis ekiplerince bin 270 litre sahte içki ele geçirildi.

İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yılbaşı öncesinde yaşanabilecek olumsuzlukların önlenebilmesi amacıyla iki ilçede bazı iş yerleri ve adreslerde arama yaptı.

Bir iş yerinde sahte içki üretimi yapıldığı belirlendi. Burada ve diğer adreslerde, bin 270 litre ve 59 şişe sahte içki, içki yapımında kullanılan imbik ve kazan ele geçirildi.

Ekipler 3 şüpheli hakkında, "5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu"na muhalefet suçundan işlem yaptı.

KAYNAK : AA
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR