Dünya

İsrail, Filistin yönetiminin gönderdiği Kovid-19 aşılarının Gazze Şeridi'ne girişine izin vermedi

Filistin Sağlık Bakanı Mey Keyle, gönderdikleri yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşılarının İsrail makamları tarafından abluka altındaki Gazze Şeridi'ne girişine izin verilmediğini duyurdu.

İsrail, Filistin yönetiminin gönderdiği Kovid-19 aşılarının Gazze Şeridi'ne girişine izin vermedi
16-02-2021 01:21
Kudüs

Bakan Keyle, yaptığı yazılı açıklamada, 2 bin dozluk Rus SputnikV aşısının Kovid-19 hastaları için ayrılmış yoğun bakım odalarında çalışan sağlık personeli ve acil servislerdeki sağlık çalışanları için gönderildiğine dikkati çekti.

Ä°srail'i bu tutumunun “keyfi ve tüm uluslararası normlara, yasalara ve anlaÅŸmalara aykırı” olduÄŸunu vurgulayan Keyle, Filistin hükümetinin aşıları Gazze Åžeridi'ne mümkün olan en kısa sürede ulaÅŸtırmak için bir dizi uluslararası kuruluÅŸla temas halinde olduÄŸunu kaydetti.

Bu, 14 yıldır Ä°srail ablukasından dolayı saÄŸlık alt yapısının büyük oranda zarar gördüğü Gazze Åžeridi’ne koronavirüs aşısını ulaÅŸtırmak için yapılan ilk giriÅŸimdi.

Filistin Sağlık Bakanlığı 4 Şubat'ta 10 bin doz "Sputnik V" aşısı aldığını duyurmuş ve önümüzdeki günlerde, tarih belirtmeden yeni bir aşı grubunun Filistin'e ulaşacağını belirtmişti.

Bugün itibariyle 53 bin 593'ü Gazze Åžeridi’nde olmak üzere iÅŸgal ve abluka altındaki Filistin topraklarında Kovid-19 vaka sayısı 190 bin 316'ya ulaÅŸmış, 537’si de Gazze Åžeridi’nden olmak üzere 2 bin 133 kiÅŸi ise hayatını kaybetmiÅŸti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKÄ°P EDÄ°N
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR