Dünya

İspanya Başbakanı Sanchez'den Puigdemont'a 'adalete tasdik ol' çağrısı

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, İtalya'nın Sardunya Adası'nda gözaltına tahsil edilen Avrupa Parlamentosu saylav ve emektar Katalonya muhtar hükümet başkanı Carles Puigdemont'a "adalete doğrulama ol" çağrısında bulundu.

İspanya Başbakanı Sanchez'den Puigdemont'a 'adalete tasdik ol' çağrısı
24-09-2021 15:47
Madrid

Sanchez, basına icra ettiği açıklamada, İspanyol hükümeti kendisine herhangi müşterek mahkemeden bulunduğu kabilinden Puigdemont ile ait değişmeyen verecek İtalyan mahkemesinden çıkma karara da hürmet göstereceklerini söyleyerek, "Aynı sürede belirgin bulunan müşterek obje mevcut ki o da Puigdemot'un mahkemeye çıkması, adalete doğrulama olmasıdır." diyerek ekledi.

İspanya Başbakanı, Katalonya'daki istiklal girişimlerine siyasal hal anmak düşüncesince Katalonya muhtar idare hükümetiyle oluşturdukları diyalog masasının bitmeme etmesi icap ettiğini de vurguladı.

Sanchez, Katalonya muhtar hükümet başkanı Pere Aragones'e "10 sene geçmiş bulunduğu kabilinden zaman de ferda da biricik defa diyalog olacaktır. Bugün, diyaloğu DOĞRU boşaltmak herhangi müşterek zamankinden henüz önemli, zira diyalog baştan birleşmenin biricik yoludur." mesajını havale etmek istediğini tabir etti.


Carles Puigdemont

"Puigdemont'un elden başıboş bırakılmasını istiyoruz"

Diğer taraftan Katalonya muhtar hükümetinde Bakanlar Kurulu ile çabuk müşterek derinti yaptıktan sonradan basına izah fail Katalonya hükümet başkanı Aragones de "Eski Katalonya hükümet başkanı Puigdemont'un elden başıboş bırakılmasını istiyoruz. İspanyol devleti, Avrupa adaleti karşısında güzel oruçlu müşterek yaklaşım göstermemiştir. Bu, elbette ki Katalonya problemininin çözümü düşüncesince merkezi hükümetle başlattığımız müzakerelerimizde müşterek güvenlik ortamı yaratmıyor. Bu siyasal meselenin bizlere mucibince biricik çözümü umumi af ve kişi istikbaline değişmeyen ödeme hakkıdır (bağımsızlık referandumu)." ifadelerini kullandı.

Aragones, Puigdemont'a dayanak noktası özgülemek düşüncesince zaman Sardunya Adası'na gideceğini de duyurdu.

AP mebusluk dokunulmazlığı güzeşte mayıs ayında askıya tahsil edilen Puigdemont, evvel tün ezanı müşterek derinti düşüncesince gittiği Sardunya Adası'ndaki Alghero kenti havaalanından antre icra ettiği sırada, İspanya Yüksek Mahkemesinin hakkında kontrol ve tutulama buyruğu esbabımucibe gösterilerek İtalyan hudut polisi çeşidinden gözaltına alınmıştı.

Polis merkezinde tutulan Puigdemont'un güneş içinde Sassari kentindeki Temyiz Mahkemesine çıkarılması öngörülüyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR