Gündem

İngiltere'ye su içiriyoruz

Doğal su kaynakları açısından zengin bir konuma sahip olan Türkiye, en fazla hazır suyu İngiltere'ye ihraç ediyor. İngiltere'nin yanı sıra Arap ülkeleri de hazır su için Türkiye'nin kapısını çalıyor.

İngiltere'ye su içiriyoruz
21-02-2021 12:56

Doğal su kaynakları açısından çok zengin kaynaklara sahip olan Türkiye'de, Düzce ve Sakarya bölgesi, üretimin önemli bir kısmını sağlıyor. Kaynakları en verimli şekilde kullanmaya özen gösteren üreticiler, iç pazarın yanı sıra, yurt dışına da önemli ihracatlar gerçekleştiriyor. İhracatın en önemli kısmı ise İngiltere'ye gerçekleşiyor. Ülkede içme sularının kötü olması sebebiyle, Türkiye'nin doğal kaynak suları İngilizler tarafından tercih ediliyor. Düzce bölgesinde üretim yapan Asya Su, 16 ülkeye Türkiye'nin doğal kaynak suyunu pazarlıyor.

Avrupa ve Arap ülkelerine su ihracatı

Hazır su sektöründe Türkiye'nin rolünü anlatan Asya Su sahibi Yunus Emre Gülay, teknolojik ve hijyenik olarak en iyi şekilde üretim yapmaya gayret gösterdiklerini ifade etti. Hali hazırda 16 ülkeye ihracat yaptıklarını belirten Yunus Emre Gülay, “Ağırlıklı İngiltere, Katar, Umman, Bahreyn gibi ülkelere ihracat yapmaktayız. İnşallah yeni yapacağımız yatırımla bu ülke sayılarını arttırıp ihracata katkıda bulunacak hem ülkemize hem de şirketimiz açısından daha güzel günler göreceğimize inanıyoruz. Türkiye kaynak suyu açısından çok zengin bir ülke olabilir fakat doğru kullanımlar olmadığı için insanlar doğru sarfiyatlar yapmadığı için ileriki dönemlerde bizde sıkıntı yaşayabileceğimizi düşünüyorum. Ama kaynakları daha profesyonel bizim gibi ticari işletmeler üretirse daha güzel daha iyi şeyler olacaktır diye umut ediyorum” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR