Gündem

Hastanelere yatışta artış var

Vakaların büyük bir hızla yükseldiği Gaziantep’te, hastanelere yatışlarda da büyük oranda artış yaşandı. Kent genelinde hızla yükselen vaka sayılarına ilişkin açıklamalarda bulunan Gaziantep Valisi Davut Gül, kentte yoğun bakım doluluk oranlarının yüzde 50 seviyesine ulaştığını söyledi. Vali Gül’ün bu açıklaması, önümüzdeki günlerde vakaların kontrolsüz şekilde artmaya devam etmesi halinde daha da kötüleşeceğinin habercisi olarak yorumlandı.

Hastanelere yatışta artış var
13-04-2021 00:02

2 Mart tarihinde başlayan Normalleşme Süreci’nde vaka oranları büyük oranda yükseldi. Söz konusu yükselişin ardından Gaziantep’te 100 bin kişide görülen vaka oranı 27’lerden, 171, 86 oldu. Söz konusu vaka oranlarındaki artış, kentte tehlikenin geldiği noktayı gözler önüne serdi.
HASTANEYE YATIŞLAR ARTTI
Koronavirüs Salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında 2020 Kasım ayında sokağa çıkma kısıtlaması başta olmak üzere pek çok yasak hayatımıza girmişti. Bu dönemde vaka oranları büyük oranda gerilemiş, hastaneye yatışlar ise neredeyse sona ermişti. Normalleşme adımlarının ardından yeniden artan vaka sayıları nedeniyle hastanelerde Covd-19 Servis ve Yoğun Bakımlarında tedavi gören vatandaşların sayısı bir hayli arttı.
PLAZMA BAĞIŞÇISI ARANIYOR!
Söz konusu artışın ardından Covid-19 tedavisi gören vatandaşlar için yapılan plazma bağış çağrılarının da katlanarak arttığı görüldü. Söz konusu artışın ardından ortaya çıkan manzara, salgının kontrolden çıktığının göstergesi olarak yorumlandı.
“VAKA SAYILARI YÜKSELMEYE DEVAM EDERSE SIKINTI O ZAMAN BAŞLAR!”
Kentte haftalardır konuşulan vaka ve hastane yatışlarına ilişkin Gaziantep Valisi Davut Gül, açıklamalarda bulundu. Vaka sayılarının arttığını kaydeden Gül ‘’Her şey kontrol altında. Yüzde 50 doluluk oranımız var. Bu şu anlama geliyor. Yoğun bakıma yatması gerekip te yatamayan kimse yok, hastanede yatması gerekip de yatmayan kimse yok. Vaka sayıları yükselmeye devam ederse sıkıntılar o zaman başlar. Plazma bağışçılarının gönül kazanması için kalbe dokunmaları gerekli.”
“VATANDAŞLARIN YÜZDE 80’İ KURALLARA UYUYOR”
Pandemi cezaları devam ettiğini söyleyen Vali Gül, “Ortada herkesin uyması gereken bir kural var. Örneğin kamyon gidiyor 20 ton yerine 25 ton yüklediniz bunun sebebini ekonomik olarak açıklayabilirsiniz. Ama maske takmanın veya takmamanın ekonomik olarak bir faydası yok. Ceza keserken zengin veya gariban ayrımı yapmıyorsunuz. Keyfi olarak maske takmayan keyfi olarak kurallara uymayanlara arkadaşlarımız cezai işlem yapıyorlar. Geçmişte yaptık, yapıyoruz, gelecekte de yapacağız. Ceza tutanakları  sahiplerine ulaştırılıyor. İsteğimiz şu kurala uyun yazmayalım. Biz bu şehri korumamız lazım. Biz ceza yazmasak çok daha esnaf batacak, çok insan işsiz kalacak, ceza yazmasak insanlar evlenemeyecek. Vatandaşımızın yüzde 70-80’lik bölümü kurallara uyuyor’’ dedi. Vali Gül’ün açıklamaları kentte vakaların yükselişinin sürmesi halinde salgının kontrolden çıkacağı yönünde yorumlandı.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR