Gündem

Hamsinin peşinden bu kez Gürcistan'a değil İğneada'ya gittiler

Her yılbaşından sonra hamsinin peşinden Gürcistan karasularına giden Trabzonlu balıkçılar bu kez hamsinin yoğun olarak avlandığı Kırklareli'nin İğneada beldesinin yolunu tuttular.

Hamsinin peşinden bu kez Gürcistan'a değil İğneada'ya gittiler
04-01-2021 16:06

Gürcistan yerine bu yıl genellikle Batı Karadeniz taraflarında avlanan hamsiler Trabzon'da tezgâhlarda yerini alırken, kilosu boyutlarına göre 10-25 TL arasında değişiyor. Teknelerin çoğu hamsinin Türk karasularını henüz terk etmemesinden dolayı Gürcistan'a gitmediği belirtilirken, her sene bu dönemlerde tezgahlarda yerini alan Gürcü hamsisi de şu ana kadar görülmedi.

Gürcistan'dan bu zamanlar gelen hamsiyi tezgâhlarda sattıklarını ancak şu ana kadar bunu göremediklerini belirten balıkçı esnaflarından Hakan Aydın, “Gürcistan'dan henüz hamsi gelmedi. Geçen yıl bu zamanlarda Gürcü hamsisi tezgâhlarda yerini alırdı. Yerli hamsicilik devam ediyor. Karadeniz'de özellikle Sinop taraflarında avcılık devam ediyor. Dolayısıyla Gürcistan taraflarında henüz daha başlamadı. Gürcistan'da hamsi olup olmadığı da henüz belli değil. Bu sene orada da hamsiler çok ince. Bakarsın hiç buraya gelmez ince çıktığı için fabrikalara gidebilir” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR