Dünya

Hamas: İsrail'e aracılar üstünden tutsak değişim yapmak düşüncesince öneri sunduk, daha karşılık gelmedi

Hamas Hareketi, İsrail ile aralarında vasıtalık yapanlara hava değişimine bağlı birlikte söve teklifinde bulunduklarını fakat hakkında yandan şimdi birlikte karşılık verilmediğini açıkladı.

Hamas: İsrail'e aracılar üstünden tutsak değişim yapmak düşüncesince öneri sunduk, daha karşılık gelmedi
23-09-2021 03:37
Gazze

Hamas Siyasi Büro Üyesi ve üsera dosyası sorumlusu Zahir Cebbarin, AA muhabirine, en çelimsiz müddette esirlere bağlı anlaşmayı sonlandırmaya anık olduklarını duyurdu.

Cebbarin, aracılara köle değişim işlemi hesabına İsrail’e ulaştırılmak kabil söve teklifinde bulunduklarını fakat hâlâ erinç yandan yanıt verilmediğini, aracıların Hamas’ın tutumu hesabına değişmez bilgelik sahibi olduklarını aktardı.

Esirlerin özgürlüğüne bağlı ve insancasına ortak gidiş bulunduğu düşüncesince anlaşmayı ortak an evvela aktarmak istediklerini dile getiren Cebbarin, bu anlaşmanın da ilk köle değişim işlemi anlaşmalarındaki vaziyeti sağlayacak halde olması gerektiğine dikkati çekti.

Cebbarin, İsrail medyasında “Esir değişim işlemi anlaşmasının bitirilmek kabil olduğuna” ilişikli sabık haberlerin ortak dezenformasyon bulunduğunu ve obstrüksiyon güçlerinin bedelsiz yerine askerlerini art edinmeyi hedeflediğini fakat bunun olanaksız bulunduğunu vurguladı.

Direnişin, köle değişim işlemi ile Gazze’nin imarı ve ablukanın kaldırılmasına bağlı dosyaları birbirinden ayırmayı başardığının altını çizen Cebbarin, İsrail’in Gazzelilerin konuşu durumlarının iyileştirilmesini direnişin elindeki üsera ile aktarmak arzusunda ısrar eden olduğuna ayraç etti.

Cebbarin, Filistinli emektar üsera ve ağırbaşlı delik cezalarına çarptırılmış olanların Hareketin köle değişim işlemi anlaşmasında rüçhan mevzuları ortada arazi aldığını, bunlar ortada Gilboa Hapishanesinden kaçanların da bulunduğunu belirterek Hamas’ın silahlı kanadı el-Kassam Tugayları’nın bu mevzuda yalan verdiğini hatırlattı.

Filistin Esir Cemiyetinin verilerine göre, 6 Eylül 2021 bakımından İsrail hapishanelerinde 520'si "idari tutuklu" peyda etmek kabil kestirmece 4 bin 650 Filistinli bulunuyor. Bunlardan kestirmece 200'ü çocuklardan oluşuyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR