Magazin

Habertürk’te flaş Muharrem Sarıkaya gelişmesi! ‘İkinci şans’ detayı dikkat çekti…

Geçtiğimiz aylarda, yayın sırasında ses kontrolü yapan kişiye attığı tokatla gündem olan ve o günden sonra yazılarına ara veren Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya ile ilgili flaş bir gelişme yaşandı.

Habertürk’te flaş Muharrem Sarıkaya gelişmesi! ‘İkinci şans’ detayı dikkat çekti…
14-02-2022 13:03

Muharrem Sarıkaya, geçtiÄŸimiz aylarda, bir yayın sırasında ses kontrolü yapan kiÅŸiye attığı tokatla gündem olmuÅŸtu. Hareketi nedeniyle sert eleÅŸtiriler alan Sarıkaya, o günden sonra Habertürk’teki yazılarına ara verme kararı almıştı.

Gazeteci Muharrem Sarıkaya İHA muhabirine tokat attı! Fatma Şahin dondu kaldı!Gazeteci Muharrem Sarıkaya İHA muhabirine tokat attı! Fatma Şahin dondu kaldı!Gündem

Son yazısını 17 Aralık’ta kaleme alan Muharrem Sarıkaya, bugün ‘Ä°kinci ÅŸans’ baÅŸlıklı yazısı ile geri döndü. “Vicdanen ve etik açıdan, kusurlu bir davranışın sahibi olarak yapılması gerekenleri yaptım. Belirli bir süre de yazılarıma ara verdim…” ifadelerini kullanan Sarıkaya, devamında ÅŸunları yazdı:

“Gazetecilikten baÅŸka hiçbir iÅŸi olmayan, 43 yılını sadece yazmakla geçiren bir yazar için yazılarından uzak kalmanın ne demek olduÄŸunu biliyorum.

Bu süreçte tesellim, bireyi olmaktan gurur ve onur duyduğum Türk insanının bağrının ve vicdanının ne denli güçlü olduğunu da bana bir kez daha göstermesiydi.

Yolda, otobüste, metroda, trende; o kadar çok mesaj ve telefon aldım ki…

Kimi, “Defalarca özür diledin, buna raÄŸmen hak etmediÄŸin ölçüde küfür ve linçle karşılaÅŸtın; bu kadarı da fazla ama…” dedi...

Bazıları, “Bunlara karşı, ne yanıt verdin, ne dava açtın; hoÅŸgörülü davrandın... Yazılarına baÅŸla…” cümleleri ile yaklaÅŸtı.

Ciner Medya Grubu yöneticilerimin, meslektaşlarımın ve arkadaşlarımın bana karşı tutumları, destekleri de en büyük tesellim oldu.

Bütün bunları bana tanınan ikinci ÅŸans olarak görüyorum…

İkinci şansın üçüncüsü olmadığını da biliyorum.

Bu bilinçle tekrar merhaba diyorum…”

Yazının tamamı için tıklayın!

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKÄ°P EDÄ°N
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR