Dünya

Güney Kore'de AstraZeneca aşısı olan 2 kişi öldü

Güney Kore'de bakım merkezlerinde uzun süredir Covid-19 tedavisi gören 2 hasta, AstraZeneca tarafından korona virüse karşı geliştirilen aşıyı yaptırdıktan sonra hayatını kaybetti.

Güney Kore'de AstraZeneca aşısı olan 2 kişi öldü
03-03-2021 16:41

Küresel bir sağlık krizine dönüşen yeni tip korona virüs (Covid-19) salgını ile mücadele kapsamında dünya genelinde aşılama çabaları sürerken, Güney Kore'de 2 kişinin aşı olduktan sonra hayatını kaybettiği bildirildi. Sağlık yetkilileri, başkent Seul'ün kuzeybatı sınırının hemen dışındaki Goyang kentinde bulunan bir hastanede 50'li yaşlardaki ilk hastanın, dün sabah AstraZeneca tarafından korona virüse karşı geliştirilen aşıyı yaptırdıktan sonra fenalaştığını açıkladı.

Açıklamada, daha sonra kalp yetmezliği ve solunum güçlüğü görülen hastanın bugün hayatını kaybettiği bildirildi. Sağlık yetkilileri, hastanın ölüm nedeninin henüz belirlenemediğini ve ölümün aşıdan kaynaklanıp kaynaklanmadığına yönelik bir açıklama yapmak için erken olduğunu söyledi. Kalp sorunları, diyabet ve felç gibi farklı rahatsızlıkları da bulunan hastanın ölüm nedeninin tetkikler sonucunda kesiklik kazanacağı aktarıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR