Siyaset

Gaziantep’te Kadın Siyasetciler bulusmasi

"Türkiye Büyük Millet Meclisi Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) ve Birleşmiş Milletler Kadın Birimi’nin (UN Women) ev sahipliğinde Gaziantep’te Kadın Siyasetçiler Buluşması düzenlendi."

Gaziantep’te Kadın Siyasetciler bulusmasi
04-12-2017 13:28
Radiye Sezer Katırcıoğlu

“Bu toprakların kadınları bugün her kulvarda örnek alınmaya ve takip edilmeye layıktır. Kadınlarımız ülkenin kaderini değiştirmekte çok derin bir iradeye sahiptir. Kadınlarımızın ülke kaderinde söz sahibi olmasının en etkin yolu siyaset yapmaktan geçmektedir. Kadınların siyasi katılımı anayasada kabul edilmiş bir haktır. Türkiye’de 2002’de yüzde 4.6 olan temsil oranı bugün yüzde 14.7ye çıktı. Elbette bu yeterli değil. Önümüzdeki seçimler için beraber çalıştığımız zaman Avrupa ortalamasını yakalayacağız. Siyasetteki temsili partiler üstü ele alarak bu başarıyı yakalayacağımıza inanıyorum.”

’"

Fulya Vekiloğlu

“Dünya genelinde siyasi katılım ve liderlik verilerine baktığımızda 2016 yılı itibarıyla kadınların parlamentodaki oranı yüzde 23.3’dür. Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Konseyin belirlediği hedef ise yüzde 30’dur. Görüyoruz ki hem ülke olarak hem de dünyada kadınların parlamentodaki oranlarını artırmaya ihtiyaç vardır. Kadınları sadece parlamentoda değil yerel yönetimlerde de görmeye ihtiyacımız var. Muhtarlıklarda, il belediye meclislerinde, belediye başkanlıklarında kadın yöneticilerin ve siyasetçilerin olması, kadınlar adına, kadınlar için karar vermesi demek. Eğitimden kültür sanata toplumsal hayattan sağlığa kadar birçok alanda kadınların eşit hak ve fırsatlardan yararlanmaları için kadınların aktif olarak karar alma mekanizmalarına katılımına, liderliğine, sağduyusuna gereksinimimiz var.”

 

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin

“Zamanın ruhu sürdürülebilir kalkınmadan bahsediyor. Kadınsız demokrasi, kadınsız kalkınma olmaz dediğimizde, ülkelerin, toplumların, şehirlerin rekabet gücünden bahsediyoruz. Siyasete katılım bir kalkınma projesidir, demokrasi projesidir. Kadının takım çalışmasına dahil ederek 2023 yılına ilerlemek lazım. Kadını her çalışmaya dahil ettiğimiz zaman, kalkınma modelini güçlendirdiğimiz zaman her hedefe ulaşacağız.”
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR