Spor

Gaziantepsporlu eski futbolculardan FETÖ itirafı

Futbolda FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan Gaziantepsporlu eski futbolcular Bekir İrtegün ve Ömer Çatkıç’ın ifadeleri futbol dünyasını yerinden sarstı.

Gaziantepsporlu eski futbolculardan FETÖ itirafı
15-01-2018 14:53
FETÖ soruşturması kapsamında telefonunda ByLock çıkan ve gözaltına alındıktan sonra itirafçı olan İrtegün, FETÖ ile Gaziantepspor’da oynarken tanıştığını itiraf etti.

 

Kaleci Çatkıç ise ifadesinde Gaziantep’te oynadığı yıllarda örgütün hocalarının düzenlediği toplantılara katıldığını ve en son bir AVM’de telefonuna ByLock yüklediğini söyledi.

 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü “Futbol’da FETÖ” soruşturmasında itirafçı futbolcuların verdiği ifadeler, futbol dünyasını yerinden sarstı. İtirafçı futbolcuların verdiği ifadeler sonunda, Süper Lig’te top koşturan futbolcuların, takım çalıştıran antrenör ve menajerlerin de adı soruşturmaya girdi. 3 büyük takımın futbolcularının da aralarında bulunduğu ve FETÖ ile ilişkisi olduğu iddia edilen bu futbolcuların önümüzdeki günlerde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ifadeye çağırılması bekleniyor.

 

İFADELERİNE ULAŞILDI

 

Hürriyet.com.tr’de yer alan habere göre bir zamanlar Gaziantepspor’da top koşturan FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alındıktan sonra itirafçı olan ve serbest bırakılan Bekir İrtegün ile FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan Ömer Çatkıç’ın ifadelerine ulaşıldı.

 

’"


FETÖ İLE GAZİANTEPSPOR’DAYKEN TANIŞTIM

 

Telefonunda örgütün gizli haberleşme programı çıkan Gaziantepspor’un eski futblcusu Bekir İrtegün, FETÖ ile Gaziantep’te oynarken tanıştığını itiraf etti. İrtegün, Ahmet isimli bir okul müdürünün düzenlediği kaleci Ömer Çatkıç’ın da aralarında bulunduğu bazı futbolcuların katıldığı sohbetlere gittiğini anlattı ve şunları söyledi: “Ahmet bizi arar, toplantılara katılırdık. Bazen müdürün, bazen de futbolcuların evinde olurdu. Bu yapının futbol camiasında olma nedeni tahminime göre “biz burada varız” intibaını vermek içindi. Toplantıda dini konularla birlikte Fetullah Gülen’den bahsedilirdi. Fenerbahçe’ye transfer oldum Ali Şenel isimli bir kişi irtibat kurdu. Fenerbahçe’de birçok isimle birlikte kendi okullarında düzenlenen toplantılar da olurduk.”

 


ÇATKIÇ’TAN BYLOCK İTİRAFI

 

Gazianteppsor’un eski kalecilerinden Ömer Çatkıç ise birer yıl arayla babası ve ablasını kaybettiğini belirterek, eski bir futbolcunun yönlendirmesiyle FETÖ ile tanıştığını, bu acılı durumundan yararlandıklarını söyledi. Çatkıç, Gaziantep, Gençlerbirliği, Bursa, Antalya da oynarken örgütün hocalarının düzenlediği futbolcuların katıldığı toplantılara gittiğini en son bir AVM’de Bylock yüklediğini itiraf etti.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR