Gaziantep, herkesin yaşamak için uğraştığı, bir iş yapıp, bir parça ekmeğin peşine düştüğü tarihi ve kültürel değerleri, gastronomi ile ön planda bir şehir iken şimdi nelerle anılıyor. Eğitim diplerde çok pahalı bir şehir haline geldi. Artık Gaziantep deyince akla baklava kebabı falan gelmiyor, pahalılık, cinayet, intiharlar ve mültecilerle anılıyor. Gaziantep’in tadı tuzu iyice kaçmış.
Neredeyse Türkiye'nin en pahalı şehri
Gastronomi kenti Gaziantep'te başta baklava olmak üzere kebap, sebze, meyve, giyecek, gıda maddesi ve ev kiraları çok pahalı.
Dedikodu, yönetim biçimimiz ve yaşam şeklimiz olmuş. Kamu kurum ve kuruluşlarında iletişim kanalları kapalı. Trafik tam bir rezalet. Aceleciliğin, saygısızlığın, görgüsüzlüğün, neme lazımcılığın, duyarsızlığın yollarda cirit attığı bir memleket olma yolunda hızla ilerliyoruz. İntihar eden, cinnet geçiren cinayet işleyip masum canlara kıyan bir memleket
Marka kent diye yola çıkanlar, kentin itibarını iyi düşünmelidir. Pahalılık başlı başına bir sorun.
Çok pahalı şehir algısı artık kente yapışmış durumda. Bu algıdan kurtulmak için adım atılmalı. Memurlar artık Gaziantep'e tayin istemiyorlar şehirde yaşamak istemiyorlar
Bu yüzden kaybediyor Gaziantep.
Üniversite öğrencilerine bir dokun bin ah işit. Kendi insanımız sıkıntı yaşıyor. Vasat bir kafede bile bir fincan çay 10 kahve 20 ila 30 TL.
Memleketin asıl gündemi işsizlik, pahalılık ve geçim derdi. Gelecek kaygısı, hayat pahalılığı, işsizlik, vatandaşı gittikçe yoksullaştırıyor ve geçimini zorlaştırıyor. Düşük ücret, yüksek faturalar, vergiler, sağlık ve trafik bir an önce çözülmesini istediğimiz sorunlar.
Yoksa rekor işsizlik, hayat pahalılığı aynı zamanda lüks şatafat ile kaynakların israfı arasında betonlaşmış şehirlerde yaşamak zorlaşıyor.
Seçim yaklaşıyor her gün bir milletvekili il ilçelerde gezmeye başladı. Bunun halkta ne gibi karşılığı olur bilinmez ama bir gerçek var ki Muhalefetin AK Parti’ye 20 yılda yapamadığını elektrik, doğalgaz faturaları, mazot, benzin fiyatları, kiralar kısaca hayat pahalılığı yapacak gibi. Şimdilik elektrik, doğalgaz faturasından kısaca zamlardan daha etkili muhalefet yok. Onun için Vatandaş gündemi kendisinden uzaklaştıran ve “suni” gündem oluşturan atışmaları istemiyor. İktidardan taleplerine kulak vermesini ve çözümler üretmesini; Muhalefet’ten ise taleplerini gündeme taşımasını ve çözümler için projeler üretmesini istiyor.