Ekonomi

Gaziantep Vali Yardımcısı Nas: İşsizlik yüzde 10’un altına düştü

Gaziantep’te düzenlenen İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunun 3. Olağan Toplantısı’nda konuşan Gaziantep Vali Yardımcısı Adil Nas "Memnuniyetle ifade etmeliyim ki işsizlik oranı yüzde 10’un altına düştü. Bu sevindirici bir durum. Temenni ve isteğimiz bu oranların daha da aşağıya inmesidir" dedi.

Gaziantep Vali Yardımcısı Nas: İşsizlik yüzde 10’un altına düştü
27-07-2018 09:46
Gaziantep Valiliği’nde düzenlenen İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunun 3. Olağan Toplantısı’na çok sayıda bürokrat katıldı. Toplantıda konuşan Gaziantep İşkur İl Müdürü Siraç Ekin, geçen yıla oranla, bu yılın 6 aylık döneminde işe yerleştirmede yüzde 13 artış sağlandığını söyledi. Gaziantep Valiliği’nde Vali Yardımcısı Adil Nas başkanlığında gerçekleştirilen ’İl istihdam kurulu’ toplantısına; İşkur İl Müdürü Siraç Ekin ile kurum temsilcileri katıldı. Toplantıda konuşan Siraç Ekin, kurum olarakbaşvurusu yapanların istihdamı için yoğun şekilde çalıştıklarını söyledi.

İŞSİZLİK ORANI YÜZDE 10

Vali Yardımcısı Nas “İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunun 3. Olağan Toplantısını yapıyoruz. Bilindiği üzere geçen ay işsizlik rakamları açıklandı. Memnuniyetle ifade etmeliyim ki işsizlik oranı yüzde 10’un altına düştü. Bu sevindirici bir durum. Temenni ve isteğimiz bu oranların daha da aşağıya inmesidir. Bugün dünyada ticaret ve rekabet mücadelesi veriliyor. Bunun temelinde işsizlik olduğu düşünülmektedir. Gelişmiş ülkelerin yüksek maliyetle işçi çalıştırmak istememesi ve dünyada rekabet gücünü artırmak istemelerinden ve yine kendigücü ve sermayelerinin başka ülkelere kaymalarını önlemek amacıyla bu tür eğilimlere yöneldiği değerlendirilmektedir. Bu durum diğer ülkeleri etkilediği gibi elbette bizim ülkemizi de etkilemektedir. Bunun önüne geçmek için gereken tedbirler alınıyor. İl istihdam kurullarında kamunun yanında özellikle özel sektör ve işadamlarımızın bulunmasında büyük fayda var. Mesleki eğitimin gelişmiş olduğu ülkelerde iş gücü planlamasında iş adamlarının görüşlerine büyük ölçüde ağırlık verilmektedir. Üniversite ve sanayinin işbirliğinin yaygınlaştırılmasının, ARGE ve İnovasyonun yanı sıra iş gücü planlamasını da kapsamasının gerekliliğini düşünüyoruz. ” dedi.

’İŞ BULAN SAYISI YÜZDE 13 ARTTI’

Kentte geçen yılın ilk 6 ayına oranla bu yılın ilk 6 aylık döneminde işe yerleştirmelerde yüzde 13’lük artış sağlandığını ifade eden Ekin şunları söyledi: "2018 yılında işgücü piyasasına ilişkin yüz yüze anket çalışması yaptık. Bu çalışmada 8 bin 173 işyeri ziyaret edildi. 2018 haziran ayı sonu itibariyle bir önceki yılın aynı dönemine göre işverenlerden alınan açık işlerde yüzde 11, işe yerleştirmelerde yüzde 13 artış sağlandı. Bu bizim için sevindirici bir gelişme. İşverenler en çok beren işçisi, temizlik görevlisi ve garsonluk mesleklerinde işçi alırken, nitelikli elaman olarak en çok dokuma makineleri operatörü, dokumacı ve bobin katlama-büküm makineleri operatörü mesleklerinde eleman temini sorunu yaşamaktadır."

’EĞİTİM DÜŞTÜKÇE İŞSİZLİK ARTIYOR’

En çok 20-24 yaş aralığındaki vatandaşların İşkur’a iş aramak için başvurduğunu belirten Siraç Ekin, eğitim oranının yükselmesiyle işsizliğin düştüğünü belirterek, "İşsiz gruplar arasında en yüksek oran yüzde 54,8 ile ilköğretim ve altı düzeyinde. Yüksekokul ve üzeri eğitim düzeyinde işsiz oranı ise yüzde 18,7 oranında. Kentte ayrıca 10 bin 816 kişinin başvurusu kabul edilerek işsizlik ödeneği bağlandı" diye konuştu. İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı, gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından kurul üyelerinin görüş ve önerilerinin alınması ile sona erdi.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR