Sağlık

Gaziantep'te aşı her yerde

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca önderliğinde, Ülkemizde pandemiyi bitirmek adına tüm Türkiye'de aşı seferberliği ilan edilirken Gaziantep’te de aşılama çalışmaları tam gaz sürüyor.

Gaziantep'te aşı her yerde
21-06-2021 12:36
21-06-2021 16:45


Gaziantep’teki  Prime Mall AVM’de aşılama işlemini başlatan İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri, Gaziantep’te tüm sağlık yöneticileri ve sağlık çalışanları ile sahada aktif mücadele veriyor.

Şahinbey ilçe sağlık Müdürü Dr. Erdal  Özdemir  Mega Habere yaptığı açıklama şöyle;
“Gaziantep'te aile hekimlikleri ve hastanelerde günlük 50.000 aşı randevu kapasitesine ulaştık. Vatandaşlarımız 182 , MHRS veya e-nabiz üzerinden randevu alarak sağlık kuruluşlarında aşı olabilmekteler.  Bu yetmez dedik, İlimizde farkındalığı artırmak, ulaşılabilirligi kolaylastirmak en kısa sürede olabildiğince çok kişiye ulaşabilmek adına randevusuz aşı noktaları oluşturduk. Bunlardan biri şu anda bulunduğumuz Primemall AVM içerisinde kuruldu, AVM yönetiminin işbirliği ile aşı için uygun bir ortam oluşturduk. Yetkin sağlık personelimiz ve acil müdahale ekibimiz ile  AVM'ye gezmeye , alışverişe gelen vatandaşlarımızın aşılarını randevu almaksızın güvenle burada yapmaktayız. Aşı noktalarina ilgi çok güzel geri dönüşler olumlu, sadece burda günlük 250 civarında aşı yapılmakta.  Tüm İlçe Sağlık Müdürlükleri hizmet binaları aşı noktasi olarak hizmet vermeye başladı, bunların dışında 3 AVM de, Demokrasi meydanında , Balıklı meydanında , Karataş merkezde Covid-19 Aşı noktalari kuruldu, Şahinbey Ketem aşı merkezine dönüştürüldü,  Şehitkamil ilçe sağlık müdürlüğümüz organize sanayi bölgesinde tüm fabrikaları dolaşarak günlük 4000-5000 çalışanın aşısını yapmakta, şu anda 15 kişilik bir ekibimiz kuzeysehir TOKİ şantiyesinde çalışanların aşısını yapmakta, Yavuzeli Karkamış Oğuzeli ve diğer ilçelerimiz en uzak kırsal mahallelere ulaşıp tarlalarda camilerde meydanlarda aşı yapmakta, mobil ekipler evden çıkamayan engelli yaşlı vatandaşlarimizin aşılarını evlerde yapmakta.  İlimizde şu ana kadar 620.000 doz Covid-19 aşısı yapıldı,  dün yapılan covid 19 aşı sayısı 35.000 i buldu, bizim hedefimiz ilimizde günlük yapılan Covid-19 aysi sayısını 50.000 e çıkarmak. Hemşehrilerimiz aşı ile ilgili bilimsel dayanağı olmayan sözlere inanmasinlar , kendilerine en yakın sağlık kuruluşuna veya aşı noktasına gelip aşılarını olsunlar. Bu zorlu süreçte bizlere destek olup güç veren  Sayın Valimiz Davut Gül beyefendiye, Şahinbey İlçe Kaymakamimiz Sayın Tahir Şahin'e, sahada hep yanımızda olan İl Sağlık Müdürümüz Dr Ümit Mutlu Tiryaki'ye, meydanlarda ihtiyaç duyduğumuz her an yardımımıza koşan Şahinbey Belediyesi Başkanı Sayın Mehmet Tahmazoglu'na ve aşısını yaptıran tüm hemşehrilerimize memleketimiz adına sağlık çalışanı arkadaşlarım adına teşekkür ederim. Bu güce güvenin hep beraber yeneceğiz inşallah.”
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR