Ekonomi

(Özel Haber) Baharatçıların kış mesaisi başladı

Gastronomi kenti Gaziantep de dünyanın birçok bölgesine ihraç edilen ve kış aylarının vazgeçilmezi olan kurutmalıklara ilgi artışı başladı.

(Özel Haber) Baharatçıların kış mesaisi başladı
05-11-2021 15:22
05-11-2021 15:42
GAZİANTEP

Haber - Fotoğraf
Sevgi Can Orhan – Nergiz Taş

 Tarihi almacı pazarında 5 kuşaktır baharat ve yöresel ürün satışı yapan fatih Özsefil, kış aylarında en çok rağbet gören ürünlerin patlıcan, biber ve pekmez olduğunu söyledi. Özsefil , “şekersiz cevizli sucuk mevsimi de bitmeye yaklaştı çünkü senede 2 ayda bir üretilmektedir ve bitkisel ürünler en çok satılan ürünlerimizdir” dedi.


kış ayarlında genelde zahter, kekik ve tarçın satışlarının olduğunu belirten özsefil , “bu ürünler bir olunca şifa deposu oluyor. Boğaza, enfeksiyona, mideye gribe ve covid -19’dan dolayı çöken bağışıklık sistemine bir kalkan gibi koruma görevini de üstleniyor” ifadelerini kullandı.


yaz döneminde içinde bulunduğumuz coronavirüs nedeniyle, Keçiboynuzu, zahter , tarçın ,hatmi çiçeği, urmu dut pekmezinin rövanşta olduğunu söyleyen Özsefil, “fiyatlar konusunda mevsimsel döngülerde ürünün mevsimi olmadığı için fiyatlar etkiliyor aynı zamanda enflasyon ve dolar artışının da payı büyük olabiliyor” diye konuştu.

 

Bu yıl satılan ürünlerin zirvesinde, Karabiber, Türk kahvesi, pul biber ve Antep fıstığının olduğunun altını çizen Özsefil, coronavirüs sürecinde sektör olarak etkilendiklerini bu süreçte de e-ticaret ve sosyal medya sayesinde en az zararla atlatmaya çalıştıklarını kaydetti.




SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR