Gündem

Gaziantep merkezli İkiziler Evim’in tasfiyesine karar verildi

Faizsiz finansman modeliyle konut ve taşıt edindiren aralarında Gaziantep merkezli İkizlerevim olmak üzere 21 firma BDDK kararı ile tasfiye edildi. Söz konusu şirketlerde tasarrufu olan vatandaşın durumu ne olacağı merak konusuyken, tasfiye edilen şirket sahiplerinin tüm mal varlıklarıyla müşterilerine karşı sorumlu olacağı öğrenildi.

Gaziantep merkezli İkiziler Evim’in tasfiyesine karar verildi
02-07-2021 16:51
Tasfiye edilen faizsiz konut şirketlerinin müşterilerine ne olacak?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) son dönemde artış gösteren faizsiz konut satan şirketlerine neşter vurdu. Karar Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanan karara göre 21 şirketin red ve tasfiyesine karar verildi.

Bu kararın ardından en çok merak edilen soru ise müşterilere ne olacağı oldu. Yasaya göre bu şirketlere yapılan ödemeler kamu güvencesi altında değil.

Edinilen bilgiye göre, Bu süreçte vatandaşın hak ve menfaatlerinin korunması sağlanacakken, tasfiye edilen şirket sahiplerinin tüm mal varlıklarıyla müşterilerine karşı sorumlu olacağı ifade edildi.

GÜVENLİ VE GÜÇLÜ YAPILANMAYA GİDİLİYOR

BDDK’nın bu kararı, intibak süreci sonrasında güvenilir, mali açıdan güçlü ve kurumsal yapısını tesis etmiş firmalardan oluşan bir sektör oluşturmak olarak yorumlandı. Böylelikle müşteriler için daha cazip bir tasarruf finansman sektörü oluşturulması hedefleniyor.
BDDK tarafından getirilen bu düzenleme ve denetim altyapısının tasarruf finansman sektörüne istikrarlı şekilde fakat makul düzeyde artan bir müşteri kitlesi sağlanması bekleniyor.

BDDK’DAN HAMLE BEKLENİYOR

Öte yandan BDDK’nın da kurumlar için kamu güvencesi bulunmasa da tasarruf sahiplerinin haklarının korunması için tüm önlemleri alacağı ifade edildi. 

İşte tasfiyesine karar verilen 21 şirket:

İktisatevim Gayrimenkul A.Ş. , Vizyonevim Gayrimenkul Otomotiv İletişim Pazarlama Sanayi Ticaret A.Ş. , Doğruevim Gayrimenkul Organizasyon A.Ş. ,  Finansevim Gayrimenkul Otomotiv İletişim Organizasyon Pazarlama Sanayi Ve Ticaret A.Ş. , Birikimevim Gayrimenkul Organizasyon A.Ş. , Finalevim Gayrimenkul Otomotiv Organizasyon A.Ş. , Yaşamevim Gayrimenkul A.Ş. , Hh Aydın Yatırım Holding A.Ş. , İhtiyaçevim Gayrimenkul Otomotiv İletişim Organizasyon Pazarlama Sanayi Ve Ticaret A.Ş. , Varlıkevim Gayrimenkul A.Ş. , İstek Evim Gayrimenkul Otomotiv Pazarlama Ve Ticaret A.Ş. , İkizlerevim Yatırım Gayrimenkul A.Ş. , Destekevim Gayrimenkul İnşaat Taahhüt Otomotiv Organizasyon Sanayi Ticaret A.Ş. , Gerçekevim Gayrimenkul Otomotiv Pazarlama Sanayi Ve Ticaret A.Ş. , Değer Tasarruf Gayrimenkul A.Ş. , Önceevım Gayrimenkul Otomotiv Pazarlama Sanayi Ticaret A.Ş. , Morevim Tasarruf Gayrimenkul Otomotiv Enerji Organizasyon Ve Pazarlama Ticaret A.Ş. , Hedefevim Gayrimenkul Otomotiv Ve Ticaret A.Ş. , Gelecek Tasarruf Gayrimenkul Otomotiv Ve Organizasyon A.Ş. , Birlikbirikim Gayrimenkul Organizasyon Pazarlama Sanayi Ve Ticaret A.Ş. İletişim Otomotiv İletişim Organizasyon , Tasarruf Organizasyon Ve Gayrimenkul Pazarlama A.Ş.

 
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR