Gündem

Gaziantep’in içme suyu problemi çözüldü “Barajların doluluk oranı yüzde 82”

Kış kuraklığının yaşandığı Gaziantep’te yaz aylarında su sorunu yaşanmasından endişe duyuluyordu. Vatandaşların yüreklerine su serpen o haber Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’den geldi. Şahin, Gaziantep’te su sorunu olmadığını kaydederek, “Barajların doluluk oranı yüzde 82” dedi.

Gaziantep’in içme suyu problemi çözüldü “Barajların doluluk oranı yüzde 82”
10-03-2021 22:07

Su kaynakları bakımında fakir olan Gaziantep’te, geçtiğimiz yıl yaşanan kış kuraklığı tedirginliği yaşanmıştı. Geçtiğimiz Ocak ayında kente önemli miktarda yağışın düşmesinin ardından rahat bir nefes alındı. Şubat ayında yağışların azalması, Mart ayında halen yağış meydana gelmemesi yaz aylarında su sorununa neden olacağı yönünde endişelere neden oldu. Barajların durumuna ilişkin sevindiren haber Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’den geldi.
GAZİANTEP’İN İÇME SUYU PROBLEMİ ÇÖZÜLDÜ
Barajların doluluk oranlarına ilişkin açıklamalarda bulunan Şahin, “Eğer Düzbağ projesi tamamlanmasaydı Gaziantep’in de içecek su sıkıntısı olacaktı. Barajlarımızın doluluk oranı yüzde 82. Maşallah Gaziantep’imize. Türkiye'nin içme suyunda en büyük yatırımlarından Düzbağ ile 2050'ye kadar Gaziantep'in su sorununu çözdük” ifadelerini kullandı.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR