Gündem

Halının yıldızına Yıldız ödülü

Gaziantep’in önemli halı firmalarından Empera Halı, Gaziantep Sanayi Odası’nın “İlk 500’e Giren Sanayi Kuruluşu” kategorisinde ödüle layık görüldü.

Halının yıldızına Yıldız ödülü
07-10-2021 23:02
07-10-2021 23:17
GAZİANTEP

Kaplan Kardeşler Halı Yönetim Kurulu Üyesi İlyas Kaplan’a ödülünü Türkiye Odalar ve borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu verdi. Kaplan, “Ar- Ge ve inovasyon çalışmalarımızda üst sınırımız yok. Hedeflerimizi büyüterek ilerliyoruz” dedi.

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) tarafından düzenlenen ve geleneksel hale gelen Gaziantep’in Yıldızları Ödül Töreni’nde belirlenen kategorilerde 81 firmaya ödül verildi. Ödül alan bir firmalardan birisi de Kaplan Kardeşler Halı bünyesindeki Empera Halı oldu.

Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen ödül törenine, Gaziantep Valisi Davut Gül, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Nur Aktaş  TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Gaziantep Milletvekilleri Derya Bakbak ve Nejat Koçer, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, GSO Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu ve Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi katıldı.

İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan Türkiye’nin 500 büyük sanayi kuruluşu ve ikinci 500 büyük sanayi kuruluşu arasına giren GSO üyesi firmaların yanı sıra, TÜBİTAK ve KOSGEB Ar-Ge desteklerinden yararlanarak ürün geliştiren, en fazla patent, marka, endüstriyel tasarım ve faydalı model tescili yapan, GSO endüstriyel gelişim üssünden en fazla yararlanan ve dijital dönüşüm alanında başarılı çalışmalar gerçekleştiren firmalara da ödül verildi.

Gaziantep’in önemli halı firmalarından Empera Halı, Gaziantep Sanayi Odası’nın “İlk 500’e Giren Sanayi Kuruluşu” kategorisinde ödüle layık görüldü. Kaplan Kardeşler Halı Yönetim Kurulu Üyesi İlyas Kaplan’a ödülünü Türkiye Odalar ve borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu verdi. Son 10 yılda yaptıkları yatırımlarla dünyanın en büyük ‘makine halısı’ üretim merkezi haline geldiklerini ve şu anda Gaziantep’te bu sektördeki markalaşma sürecinin hızlandığını belirten İlyas Kaplan, “Bugün kendi markamız olan Empera ile dünya pazarına giriş yaptık. Hedefimiz bu markamızı küresel bir marka haline getirmek. Biz de sadece halı markası olmaktan çıkaracağız ve konsept mağazalar oluşturacağız. Hemen hemen her yıl almış olduğumuz bu ödül ile yolumuza daha güçlü bir şekilde devam ediyoruz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR