Gündem

Gaziantep'te Vakalar Azalıyor; Aşılama Oranı Artıyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladığı güncel Haftalık vaka haritasına göre Türkiye genelinde vaka sayılarının azaldığı görülürken Gaziantep'te de vaka sayılarındaki azalma ile birlikte aşı oranlarındaki artış dikkat çekti. 

 Gaziantep'te Vakalar Azalıyor; Aşılama Oranı Artıyor
17-10-2021 14:05
17-10-2021 15:50
GAZİANTEP
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladığı güncel Haftalık vaka haritasına göre, Türkiye genelinde vaka oranlarında azalma görülürken, Gaziantep’in vaka oranının azalmaya devam etmesi ise vatandaşları sevindirdi.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada; “2-8 Ekim arasında vaka yoğunluğu bir önceki haftaya göre en çok artan 10 ilimiz: Giresun, Ordu, Ardahan, Kastamonu, Çorum, Samsun, Tokat, Amasya, Kahramanmaraş, Karabük." dedi.
Gaziantep’in vaka sayısı düşüyor.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye geneli vaka oranlarının yer aldığı haritayı açıkladı. Açıklanan haritada Gaziantep’in vaka oranının 152.53 civarlarında seyretmesi ise vatandaşları sevindirdi.
Gaziantep’in vaka oranı neredeyse son 2 aylık süreçte azalmaya devam ederken, yeni açıklanan haritada vaka oranının 152,54 oranında olması önümüzdeki aylar için vatandaşları mutlu etti.
Aşı Oranlarındaki Yükseliş Ağır Seyrediyor
Türkiye genelinde çift doz aşı oranlarında orta sıralarda seyreden Gaziantep'te çift doz aşılama oranlarının yükselişi de devam ediyor. Gaziantep çift doz aşılama kategorisinde yüzde 65,3 ile sarı kategoride yer alırken uzmanlar kız ayları gelmeden vatandaşları aşı olmaya davet ediyor.   
Güneydoğu Anadolu Bölgesi illeri içinde en fazla vaka Kilis’te
Güneyduğu Anadolu Bölgesinde illerin vaka sayıları düşüş egiliminde ilerlerken en fazla vaka oranı Kilis'te bulunuyor. Kilis'i Adıyaman takip edenken bölgede en az vaka oranına sahip il ise Mardin. 
Gaziantep     152,54
Diyarbakır      90,36
Şanlıurfa       117,57   
Adıyaman     209,34               
Mardin           75,35
Kilis               268,22
Siirt                48,33
Batman          96,09
Şırnak            39,42
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Alı 3 yıl önce
Ya ne azalması Allah aşkına hastaneler tıklım tıklım yer yok. Kimse bu büyük salginin farkında değil mi, okul çağı çocukları kırılıyor korona yerine maske ve antibiyotik den bir hal olacaklar artık, yapmayın Allah aşkına
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR