Gündem

Gaziantep’te grip salgını!

Covid olanlar gribim diye aramızda geziyor…

Gaziantep’te grip salgını!
30-08-2021 21:57
30-08-2021 23:56
GAZİANTEP
Gaziantep’te son haftalarda acil servilere grip şikayetiyle yapılan başvurularda artış olduğu öğrenildi. Söz konusu grip salgını nedeniyle tehlikenin arttığını kaydeden uzmanlar, “Maske takmama ve mesafeye özen göstermeme sebebiyle çok hızlı yayılıyor. En tehlikeli olanı ise Covid-19 ile karışıyor olması. Covid-19 enfekte olanların “ ben gribim” rahatlığında dolaşmaları tehlikenin tırmanmasına neden oluyor” ifadelerini kullandı.
Koronavirüs Salgınında, vaka sayıları her geçen gün artıyor. Günlük vaka sayısının 17 bin 332 olduğu, can kaybının ise 255 olduğu ülke genelinde salgınla mücadele devam ediyor. 1 Temmuz sonrası başlayan vaka artışlarına karşı aşı uygulaması devam ediyor.
1 TEMMUZ SONRASI VAKALAR YÜKSELDİ
Türkiye’nin en büyük kentlerinden olan Gaziantep’te de vaka artışları sonrası yoğun bakımlarda tedavi gören hastaların sayısında önemli oranda artış oldu. 1 Temmuz sonrası başlayan Normalleşme Süreci, hava sıcaklıklarının artması ve aşılamadaki artış sonrası, maske ve mesafe kurallarına uyan kalmadı. Kent genelinde kaydedilen görüntülerde, maskesiz şekilde sokaklarda dolaşan vatandaşların varlığı, tartışma konusu oldu.
KURALLARA UYULMUYOR
Delta ve Delta plus varyantlarının da etkisi ile artan vakalar sonrası Gaziantep Valisi Davut Gül ve İl Sağlık Müdürü Dr. Ümit Mutlu Tiryaki, vatandaşlara yönelik uyarılarda bulundu. Yapılan tüm uyarılara rağmen maske ve mesafe kurallarına yeterince uyulmuyor.
Salgının yanı sıra son dönemlerde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerine çıkması nedeniyle yaz aylarında grip vakaları görülmeye başladı. Acil servislere grip şikayeti ile başvuruların artması sonrası, uzmanlar uyarılarda bulundu. Kent genelinde yaygın bir grip salgını olduğunu kaydeden uzmanlar,  “Grip, maske takmama ve mesafeye özen göstermeme sebebiyle çok hızlı yayılıyor. En tehlikeli olanı ise Covid-19 ile karışıyor olması.”
BU BELİRTİLERE DİKKAT!
Açıklamalarını sürdüren uzmanlar, “Covid-19 enfekte olanların “Ben Gribim” rahatlığında dolaşmaları tehlikenin tırmanmasına neden oluyor. En yaygın belirtiler; Boğaz ve kas-eklem ağrısı, halsizlik,  ses kısıklığı, hafif de olsa öksürük. Ateş pek görülmüyor, Tat ve koku kaybı olmaması bir başka gevşeme sebebi. Lütfen maske-mesafeye devam” ifadelerine yer verdi.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR