Gündem

Gaziantep’te, beş gençten biri işsiz

Tüketici Hakları Derneği Gaziantep Şube Başkanı Bülent Yılmaz, Gaziantep’in önemli sorunlarından biri olan işsizlikte gelinen son durumu Mega TV’ye anlattı. Yılmaz, “Gaziantep’in 2020 yılı işsizlik oranı yüzde 19,3 Genç işsizlik oranı ise yüzde 20, her beş gençten biri işsiz durumda. Kadın işsizlik oranı da yüzde 27” dedi.

Gaziantep’te, beş gençten biri işsiz
15-11-2021 12:41
15-11-2021 14:03

Suriyeliler olmasaydı biz çalıştıracak işçi bulamazdık söylemini kabul etmiyoruz.

Demek ki istihdam edilenler Gazianteplilerden çok Suriyeli insanlar diyen Yılmaz; “Bunun da sebebi çok düşük ücretlerle kayıt dışı çalıştırılmalarıdır. Gaziantep’te çok büyük bir kayıt dışı çalıştırılma sorunu var. Bunların mutlaka ele alınıp düzeltilmesi gerekiyor” dedi.

 Göçmenliği yok saymıyoruz

Göçmenliği elimizin tersiyle itelim demiyorum diyen Yılmaz Şunları kaydetti: “Söylemek istediğimiz şey şu göçmen statüsüyle gelen kişilerin belli kurallar içerisinde hareket etmelerini istiyoruz. Gaziantep’e gelen göçmenler ne yazık ki kent kültürünün ne olduğunu bilmiyor. Trafik kurallarına uymuyor, gürültü yapmanın insanları rahatsız edeceğini düşünmüyor. Böyle olunca da şehir yaşanmaz bir hal alıyor. Burada yapılması gereken bu insanların şehir kültürüne uymalarını sağlayacak kararlar almaktır. Bugünden başlayıp çok büyük önlemler almazsak önümüzdeki yıllarda çok büyük sorunlarla karşılaşabiliriz. Eminim görüyorsunuz ki göçmenler bize benzeyeceğine biz onlara benzemeye başladık.

Gaziantep’in ara eleman eksiği var

Yılmaz, son olarak Gaziantep’te en çok iş ihtiyacının ara eleman bölümünde olduğunu ve bu kesimin daha iyi eğitilip, daha verimli halde çalışmaları sağlanmalı diye vurguladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR