Ekonomi

Gaziantep enerji tüketiminde verimlilik için start verdi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ,yeni nesil enerji yönetimi çalışmaları için enerji izleme sistemi kurdu.

Gaziantep enerji tüketiminde verimlilik için start verdi
08-01-2018 16:48
AB tarafından fonlanan, ISO50001 Enerji Yönetim Sistemi ile Enerji Verimliliği projesi için Gaziantep Büyükşehir Belediyesi yeni bir proje uygulaması yaptı.

 

Proje kapsamında ilk etapta 8 ayrı lokasyonda 30 cihazın kullanıldığı bir enerji izleme sistemi kuruldu.

 

Enerji yönetimi ve otomasyonda dünya çapında uzman olan Schneider Electric ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ISO50001 Enerji Yönetim Sistemi ile Enerji Verimliliği projesinibaşlattı. Proje ile hizmet binaları ve belediye tesislerinde enerji kullanımının azaltılması hedefleniyor. Projenin ilk fazında, enerjinin nerelerde, nasıl ve ne kadar kullanıldığı ile ilgili bir farkındalık oluşturmak için 8 ayrı lokasyonda 30 cihazın kullanıldığı bir enerji izleme sistemi kuruldu. Projede sadece oluşturulacak bu farkındalıkla %5 oranında bir verimlilik elde edilmesi öngörülüyor. Sonrasında ölçümle ortaya çıkartılacak verimlilik potansiyellerinin değerlendirilmesi sonucunda ise %20’ye kadar ek verimlilik sağlanması hedefleniyor.

 

Schneider Electric, projede donanım, yazılım ve danışmanlık hizmetleri ile yer alıyor. “Yönetmek için bilmek, bilmek için ölçmek” ilkesiyle ilerleyen proje, Schneider Electric’in Enerji İzleme Yazılımı ile geliştiriliyor. Yazılım sayesinde aşırı tüketim alarmı yaratılması, enerji kullanımıyla ilgili anomalilerin ortaya çıkartılması ve buna göre gerekli iyileştirici önlemlerin alınması bekleniyor. Çalışmada Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı enerji yöneticileri aktif olarak görev yapıyor.

 

Yazılım çalışmaları kapsamında, web portalı ile gerçek zamanlı enerji izleme,Enerji Analizi ve maliyet incelemesi, grafik ve tablo halinde görsel analiz imkanı ve lokasyon bazında karşılaştırmalar, izlenen lokasyonların görselleri ile gösterim ve geçmiş aylara göre analiz, EPDK Yönetmeliği’ne uygun enerji kalitesi analizi (EN 50160 standartlarında raporlama olanağı), önceden tanımlanmış eşikler aşılırsa otomatik olarak cep telefonuna alarm gönderimi ve enerji raporlarının otomatik e-posta gönderimi hizmetleri ile projenin güçlenmesini sağlıyor.

 

Projenin ilk sonuçlarının alınmasıyla birlikte farklı lokasyonlarda da projeye devam edilmesi planlanıyor.

 

Proje Avrupa Birliği 7. Çerçeve Programı "EU-Gugle" projesi kapsamında hibe ile desteklenmektedir.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR