Gündem

Arap İş Adamlarından GTO'ya ziyaret

Arap Sanayi ve İş Adamları Derneği (ASSİAD) Başkanı Salih Asfour ve yönetimi Gaziantep Ticaret  Odası (GTO) Başkanı Mehmet Tuncay Yıldırım'ı ziyaret etti. 

Arap İş Adamlarından GTO'ya ziyaret
16-09-2021 14:37
16-09-2021 16:13
GAZİANTEP
GTO Başkanı Tuncay Yıldırım’ı ziyarette  Assiad Başkanı Salih Asfour’a Yönetim Kurulu Üyesi Youssef Aboush, Dernek danışmanı Ahmet Cesur, Assiad Medya Direktörü Ammar Abu Dib ve Dernek Üyesi Marwan Alshsbi eşlik etti.  
Özellikle Gaziantep’te kayıt dışı faaliyet gösteren Suriyeli firmalar, haksız rekabeti önleyecek çalışmalar ve mevcut sorunların çözümüne yönelik iş birliği imkanları ele alındı. 
Asfour; “Türkiye’den razıyız.”
ASSİAD Başkanı Asfour, Türkiye'de kendilerine gösterilen ilginin gayet iyi ve olumlu olduğunu beliterek, "Türkiye dışındaki bazı ülkenlere yabancı uyruklu iş adamlarına bazı kısıtlamalar getiriyor. Onları kısıtlıyor ve istedikleri alanlara yatırım yapmalarını zorlaştırıyor. Bazıları da ortaklığı zorunlu tutuyor. Fakat Türkiye bizi bu konuda zorlamıyor ve yatırımlarımıza engel olmuyor. Bu yüzden Türkiye'den razıyız ve burada  olmaktan dolayı mutluyuz" dedi. 
Assiad ve GTO arasında kordineli çalışmayla ortaya çıkan ve çıkabilecek sorunların çözülmesi için ortak hareket edileceğini de aktaran Asfour, "Yaptığımız görüşmede Arap iş adamlarının karşılatığı sorunları ve nasıl çözüme kavuşacağı hakkında görüş alışveririşinde bulunduk" ifadelerini kullandı.  
GTO’ya kayıtlı 2650 Suriyelilerin kurduğu şirket var
Ziyarette GTO Başkanı Mehmet Tuncay Yıldırım, odaya kayıtlı olan ve yasal çercevede üzerine düşen sorumluluğu yerine getiren her üyenin ırk farketmeksizin hakkını savunacaklarını belirtti.
GTO Başkanı Yıldırım, Odaya kayıtlı 2650 Suriyelilerin kurduğu  şirketin olduğunu belirterek, nizami çalıştıkları ve yasaya uydukları sürece onlara her konuda destek olacaklarını belirtti.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR