Sağlık

Gaziantep 20’nin altında!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bugün 18 – 24 Aralık tarihleri arasını kapsayan haftalık vaka oranlarının yer aldığı insidans haritasını açıkladı. Bakan Koca'nın açıkladığı haritaya göre Gaziantep'in haftalık vaka oranı görenleri umutlandırdı.

Gaziantep 20’nin altında!
05-01-2022 13:52
05-01-2022 13:53

Özellikle son dönemde Covid-19’un Omicron varyantı ile birlikte günlük vaka oranlarında son derece büyük bir artış meydana geldi. Bu artışlar ile birlikte, vatandaşlar haftalık vaka oranlarının yer aldığı insidans haritasını merak etmeye başladı.

GAZİANTEP 20’NİN ALTINDA

Bakan Koca’nın açıkladığı haftalık vaka oranlarını yer aldığı insidans haritasına göre Gaziantep’in vaka oranı 100 binde 20’nin altına düştü. Bu durum vatandaşları son derece mutlu ederken, Omicron varyantının etkili olduğu bu günlerde vaka oranın düzenli olarak düşmesi vatandaşları umutlandırdı.

Gaziantep’in vaka oranı bir önceki hafta 11 – 17 Aralık tarihleri arasında 26,13’iken, Bakan Koca’nın yeni açıkladığı 18 – 24 Aralık tarihleri arasını kapsayan haritada bu oran 100 binde 17,13 oranına kadar düştü.

Omicron varyantı ile birlikte tedirginliğe kapılan vatandaşlar, günlük vaka sayılarının da patlaması ile birlikte iyice korkuya kapıldı. Vaka oranlarının son derece yükselmesi ile birlikte, vatandaşların aklına birçok soru gelmeye başladı.

OKULLAR KAPANABİLİR Mİ?

Vatandaşların aklına ilk gelen soru okulların vakaların bu denli yüksek olduğu bu dönemde kapanıp kapanmayacağı konusundaydı. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısı’nın ardından bu soruya noktayı koyarak, okulların kapanmayacağını dile getirdi.

YENİ BİR KAPANMA GELEBİLİR Mİ?

Birçok vatandaşın aklına gelen diğer bir soru ise sokağa çıkma yasağı gibi kapanmaların tekrar gündeme gelip gelmeyeceği oldu. Geçtiğimiz dönemde kısa ve uzun süreli olmak üzere düzenli olarak kapanmalar yaşanmış ve bu kapanmalar özellikle küçük esnafı oldukça olumsuz etkilemişti. Bu gibi kapanmaların da henüz gündeme gelmediği düşünülüyor.

11 – 17 ARALIK:

12

18 – 24 ARALIK:

13

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR