Eğitim

GAÜN’de beklenen rektörlük seçimi geldi çattı

Gaziantep Üniversitesi’nde aylardır beklenen rektörlük seçimi geldi çattı. 630 öğretim üyesi yarın yeni rektörlerini seçmek için sandık başına gidecek.

GAÜN’de beklenen rektörlük seçimi geldi çattı
11-07-2016 10:51
Rektörlük için 10 isim aday olurken, yarışın Tevfik Gülsoy ile cemaatin desteklediği iddia edilen Mehmet Koruk arasında geçmesi bekleniyor.

10 Adayın yarışacağı rektörlük yarışında en çok oyu alan ilk 6 aday YÖK’e bildirilecek. YÖK, 6 adaylık listeyi 3’e indirerek, Cumhurbaşkanı’nın onayına sunacak. Cumhurbaşkanı, YÖK’ün gönderdiği 3 isimden birini Gaziantep Üniversitesi’nin yeni rektörü olarak atayacak. Yeni rektörü koltuğa 10 Ağustos’ta Prof. Dr Yavuz Coşkun’dan devralacak.


HEYECANLI BEKLEYİŞ



Cahit Bağcı, Tevfik Gülsoy, Ali Gür, Mehmet Koruk, İbrahim Halil Güzelbey, Recep Yumrutaş, Mehmet Tarakçıoğlu, Metin Bayram, Mustafa Namıduru Orhan Özgöztaşı yarınki seçimde ilk 3’e girebilmek için ter dökecek. Aylardır dur durak bilmeden çalışan, öğretim üyelerinin kapılarını aşındıran rektör adayları seçim saatini beklemeye başladı. Meraklı bekleyiş sadece rektör adaylarında yok. Gaziantep Üniversitesi’nde çalışan personelde kimin rektör olacağını büyük bir heyecanla beklemeye başladı.


HANGİ ADAYLAR ŞANSLI?



GAÜN kulislerinde rektörlük seçimi ile ilgili bazı adayların ismi ön plana çıktı. Bu isimler arasında Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tevfik Gülsoy, Prof Dr. Mehmet Koruk, Prof. Dr. Cahit Bağcı gösteriliyor. Yarışın büyük ihtimalle Tevfik Gülsoy ile Mehmet Koruk arasında geçmesi beklenirken, Cahit Bağcı’nın da sürpriz yapabileceği konuşuluyor. Aday olduğu günden bu yanan cemaat tarafından desteklendiği iddia edilen Mehmet Koruk’un öğretim üyeleri seçiminden birinci çıksa da Cumhurbaşkanı tarafından atanma ihtimalinin düşük olduğu iddia ediliyor.


ALİ GÜR KAN KAYBETTİ



Halen Rektör Yardımcısı olarak görev yapan Prof. Dr. Ali Gür de, rektörlük için aday oldu. Seçimlere iddialı bir şekilde giren Gür’ün geride kalan 2 aylık süreçte sürekli kan kaybettiği ifade ediliyor. “Benim rektörlüğüm kesin” diyerek akademisyenlerden tepki toplayan Gür’ün bazı siyasilerle de ters düşmesi en büyük dezavantajı olarak gösteriliyor.


BU KEZ HUKUKÇU OLABİLİR



Gaziantep Üniversitesi tarihinde bu güne kadar hep tıp ve mühendis kökenli isimler rektörlük yapsa da bu geleneğin yeni seçimde değişebileceği belirtiliyor. Birçok akademisyenin “Bu kez tıpçı olmasın” benzetmesiyle GAÜN kulislerinde en fazla konuşulan konu. Bu nedenle seçimde Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tevfik Gülsoy’un şansı yükseliyor. ‘Yeni Anayasa Komisyonunda’ olan ve hukukçu kimliğiyle çok önemli çalışmalara imza atan Gülsoy’un Ankara’da da önemli temaslar kurduğu ve Rektörlük için büyük mesafe kat ettiği ifade ediliyor. Bu nedenle Gülsoy’un seçimde ilk 3’de yer almasına kesin gözüyle bakılıyor.


10 AĞUSTOS’TA GÖREVİ DEVRALACAK



Gaziantep Üniversitesi’ne öğretim görevlileri yarın sandığa gidiyor. Yaklaşık 630 öğretim üyesi görev süresi dolan Rektör Yavuz Coşkun’un yerine yeni rektörü seçecek. 10 Adayın yarışacağı rektörlük yarışında en çok oyu alan ilk 6 aday YÖK’e bildirilecek. YÖK, 6 adaylık listeyi 3’e indirerek, Cumhurbaşkanı’nın onayına sunacak. Cumhurbaşkanı, YÖK’ün gönderdiği 3 isimden birini Gaziantep Üniversitesi’nin yeni rektörü olarak atayacak. Yeni rektör görev süresi 10 Ağustos’ta bitecek olan Prof. Dr. Yavuz Coşkun’dan koltuğu devralacak ve göreve başlayacak. GAÜN Rektörü Yavuz Coşkun’da ayrılık hazırlıklarına başlamış durumda. Coşkun’un önümüzdeki günlerde veda ziyaretlerine başlaması bekleniyor.


SON SÖZÜ CUMHURBAŞKANI SÖYLECEK



50 bine yaklaşan öğrenci sayısı, 630 öğretim üyesi, 15 fakültesi ve 3 yüksekokulu ile Türkiye’nin gözde üniversiteleri arasında yer alan Gaziantep Üniversitesi’nin yeni rektörü kim olacak? GAÜN rektörlük seçimi nedeniyle, şu anda tüm gözler Gaziantep Üniversitesine çevrilmiş durumda. 10 rektör adayının yarışacağı seçimde, rektör adayları ilk olarak öğretim üyelerinin karşısına çıkacaklar. 630 öğretim görevlisinin oy kullanacağı seçimlerin ardından, ilk altıya giren adaylar YÖK’e bildirilecek. Yüksek Öğretim Kurumu, ilk altıya giren isimler ile ilgili yapacağı araştırmanın ardından aday sayısını 3’e indirecek ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a gönderecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, YÖK tarafından gönderilen 3 isimden birisini Gaziantep Üniversitesi’nin yeni rektörü olarak atayacak.


KİMLER ADAY?



Prof. Dr. Cahit Bağcı, Prof. Dr. Ali Gür, Prof. Dr. Mehmet Koruk, Prof. Dr. İbrahim Halil Güzelbey, Prof. Dr. Tevfik Gülsoy, Prof. Dr. Recep Yumrutaş, Prof. Dr. Mehmet Tarakçıoğlu, Prof. Dr. Metin Bayram, Prof. Dr. Mustafa Namıduru, Prof. Dr. Orhan Özgöztaşı.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR